Generalitati vise           Interpretarea viselor              Sigmund FREUD           Somnul si stresul            Secretele somnului                Horoscop        LINK-URI
 
   A     L
   B     M
   C     N
  
D     O
  
E     P
  
F     R
  
G     S
  
H     T
   
I     U
  
J     V
  
K     
Generalitati vise
Interpretare vise
Sigmund Freud
Somnul si stresul
Secretele somnului
Horoscop
LINK-URI
   
                                    

                            TAUR  

Marile gelozii
                               

Taurul intretine relatii precise cu zeii indragostiti din "panteonul mitologic". Se stie, intr-adevar, ca semnul acesta este dirijat de Venus si, in al doilea rind, de Luna, in timp ce Marte este intr-o stare de extrema slabiciune, adica in exil. Sub semnul Venus-Luna, aceasta zodie este deci chiar cea a iubirii,a sentimentului, a afectiunii, a tandretii.

Inima acestui tip este caracteristica pentru o fire voluptuoasa, absolut tandra si carnala, care inclina spre pasiunea profunda. La el, cei doi poli complementari ai dragostei - sentimentul si dorinta - se contopesc intr-o totalitate pasionala; nu cunoaste asadar chinurile disocierii afective si este o inima simpla care traieste, in acelasi timp, simtaminte firesti.

Taurul nu se arunca (precum Berbecul) cu capul inainte in dragoste. Data fiind "secuncdaritatea" lui, sentimentul se elaboreaza incet in el; ca un cui care s-ar infige in cap, pasiunea ii cucereste sufletul pe nesimtite, insidios; mai exact, ea progreseaza pe cai inconstiente, precum un torent care vine sa mai adauge apa in spatele unui baraj. Nativul se umple treptat de sentimentul sau amoros, mult timp ignorat, minimalizat sau reprimat. Dar curind pasiunea devine irezistibila si se revarsa, subiectul simtindu-se plin de fiinta iubita. De aceea, o data inima sa cucerita, putem fi siguri ca nu se va razgindi in alegerea facuta; si-a luat prea mult avint ca sa se opreasca pe un drum atit de prielnic. Daca iubeste, nu se mai poate face nimic, nici din partea lui, nici, cu atit mai putin, din a celorlalti. Va merge pina la capatul pasiunii sale, fericite ori nefericite.

                                         
Regasim aici semnul de Pamint Fix care este expresia instinctului de posesie. Duce la o uimitoare stabilitate afectiva, la o fidelitate de durata in senti-mente. Fagaduielile eterne, aceasta veche moneda de schimb, sint inca vala-bile la el. Instinctul de posesie se exprima in atasamentul tenace al acestei fapturi; deviza sa e a iederii: "Mor acolo unde ma agat", si o regasim si in atitudinea sa amoroasa, care este cea a unui senzorial. Acest voluptuos este sensibil la atractia fizica, la miros, la voce, la rezonanta plastica a fiintei iubite.

Fidelitatea, constanta in atasament se regasesc cam la toti Taurii, fie ca e vorba de lunga reverie romantica si senzuala a lui Balzac care se inalta (timp de vreo douazeci de ani) spre "Straina", Doamna Hanska, sau de neobosita rumegare a lui Kierkegaard regretind toata viata ca nu s-a decis sa se insoare | cu Regine Olsen... Dar acesta nu e singurul indiciu al instinctului de posesie la semnul nostru zodiacal. El se mai regaseste si in nevoia profunda de a apartine fiintei iubite, concomitent cu posedarea ei, ca si cum ar fi un bun, o proprietate, adesea pazite cu gelozie. Posesia este legea gravitatiei acestor iu-biri, iar gelozia, imperiul si sclavia lor.

Mai trebuie amintita si alta slabiciune specifica pentru Taur datorita exilu-lui planetei Marte. Aici se instaleaza, cu mai mult sau mai putina turbulenta, domnia pasiunii senzuale, trasind calea care duce spre donjuanism, spre dez-lantuirile sexuale, spre desfriu. Facind sa iasa la suprafata impulsuri instinc-tive salbatice si dese care amintesc de apartenenfa bestiala a semnului, febre-le martiene ale Taurului - cind se exprima in plan amoros - inspira tot-deauna teama de dezordinile pasiunilor dramatice. Mitul lui Tristan si Isolda pare sa ilustreze perfect tema orala a pasiunii taurine care ii leaga pe vecie pe cei doi indragostiti: dupa ce au baut elixirul dragostei, substituita bauturii mortii (opozitie Taur-Scorpion), cei doi indragostiti sint uniti la bine si la rau.


Barbatul

La el iubirea si bunatatea merg impreuna. Fie ca este, in functie de tipul planetar, un calm cu temperament flegmatic sau o faptura care debordeaza de exigente aprinse, el isi inconjoara, aduleaza, invaluie cu afecfiune partenera, pe care o socoteste cu scrupulozitate drept jumatatea lui. Bunatatea sa naturala face adesea din el imaginea ideala a sotului; o data satisfacut, docilitatea sa capata uneori aspect de servilitate. in schimb, daca e deceptionat, nu iarta si poate fi marcat de amaraciune; tristetea trupeasca a acestui me-lancolic poate sa-1 cuprinda, uritindu-1. Pentru el, mai mult ca pentru oricine, uniunea tine de comuniunea tmpeasca.

Femeia

Personajul feminin al acestui semn zodiacal reprezinta tipul femeii femi-nine atragatoare al carei prototip mitologic este Demeter. Sub aspect astrologic, ea apare cind cele doua simboluri feminine, Luna si Venus, sint in Taur (daca primul lipseste, caracterizarea poate fi incompleta). Personalitatea sa ia trasaturile specifice ale unei relatii strinse mama-fiica in urma unei identificari, in copilarie, cu mama activa. Aceasta femeie cere mai presus de orice dovezi de iubire; dar, chiar pentru acest motiv, ea poate sa nu indeplineasca plenitudinea vocatiei sale feminine, fixindu-se in lumea voluptatii.

Implinita, femeia Taur este in general o sotie blinda si odihnitoare, stapina a casei. Are chipul prospetimii primavaratice, al placerii lacome; iubeste natura, florile, isi decoreaza interiorul cu bun gust. In plus, este adesea o femeie fecunda si stie din plin sa-si implineasca rolul de mama.

Si pentru ea, aspectul sexual este de maxima importanta. Trezirea senzualitatii poate fi precoce, dar drumul care o aduce de la vis la implinire, de la primele emotii adolescentine la cintecul senzorialitatii in duetul amoros e lung. Se emotioneaza incet sub crusta groasa a materialismului ei si are nevoie de un partener expert si rabdator. lata de ce nu exista amanta mai agreabila decit ea; iata si de ce aceasta venusiana este femeia care stie sa retina si sa-l pastreze pe barbat dupa ce l-a inspirat si acceptat.

Aceasta fata contrasteaza desigur cu cea a femeii Taur care nu a putut fi dezvaluita. in timp ce atitea alte femei accepta usor, si uneori cu avantaje, o frigiditate constitutionala sau accidentala, ea nu poate suporta, fara urmari grave, esecul iubirii carnale care se rasfringe periculos asupra sanatatii si ii perturba caracterul: devine revendicativa, dezagreabila, rea, cu inclinatii spre nevroza (neurastenie, hiperemotivitate, stari anxioase...). O ultima resursa a acestei firi orale este aceea de a-si transpune placerea la pat asupra placerii la masa...
                                         


   
      e-mail : webmaster@interpretare-vise.ro                                                                                    Interpretare vise, Dictionar de vise