Interpretare vise cu Sarpe


     Sarpele este cel mai uzitat simbol sexual. Conform Bibliei el este seducatorul, creatura cea mai perfida care ii impinge pe stramosii nostri la pacat. De aici ideea de tentatie sau inclinatie imorala. Prin urmare in interpretarea viselor el este simbolul inconstientului animal, al refulatului sexual.
Din punct de vedere psihologic, sarpele reprezinta inconstientul sau elemente reprimate care invadeaza constientul uman. Freud l-a considerat un simbol falic.
Majoritatea viselor despre serpi sunt neplacute, degajand teama si anxietate. Uneori poate avea conotatii sexuale, alteori poate reprezenta elementele negative ale vietii noastre care ne impiedica progresul si ne ameninta. Pentru altii poate fi un simbol pozitiv, ca simbol al intelepciunii spirituale. Totusi una dintre interpretari ar fi legata de faptul ca va simtiti amenintata de un pericol, poate chiar o persoana din anturaj, de la care nici nu va asteptati, adeseori barbat, si care va este potrivnic, din cauza lui simtindu-va in nesiguranta.
Mai poate exista si o oarecare teama fata de barbati in general, conotatiile sexuale, daca va simtiti vizata de acest amanunt, anuntandu-va ca aveti o oarecare raceala sau chiar teama fata de acestia, fata de sex in general. Poate ati fost ranita pe plan emotional, din aceasta cauza va refulati unele trairi pe care nu doriti sa le mai traiti ca nu cumva sa mai fiti inca o data ranita. Dar luati in considerare ca sarpele din vis nu v-a muscat, deci puteti sa tineti piept pericolului care va ameninta.
     Sarpele vazut in vis inseamna femeie rea. Deci o prima explicatie data acestui vis: vei avea de-a face cu o femeie care-ti poarta pica si te urmareste pas cu pas. De vei visa serpi fugind, vremea va fi rea, va fi furtuna. Sarpe omorand -ai un dusman periculos si cu care nu trebuie sa te confrunti deoarece vei pierde, iar efectele vor fi grave pentru tine. Sarpele vazut in vis mai poate insemna nefericire. Se spune ca e bun doar visul in care esti muscat de un sarpe - iti va merge bine in afaceri sau la serviciu. Dacă visezi un șarpe sau că eşti mușcat de unul visul semnifică temerile ascunse şi grijile care te amenință. Visul tău poate fi o alertare pentru ceva din viața reală de care nu eşti conștient sau care încă nu a apărut. Alternativ, şarpele poate fi considerat ca ispită falică și astfel simbolizează sexualitatea periculoasă și interzisă. În special, dacă visezi un șarpe pe pat sugerează că te simți copleșit sexual sau amenințat sexual. Ai putea fi lipsit de experiență, nervos sau pur și simplu nu ai reușit să ții pasul. Dacă îţi este frică de șarpe, atunci înseamnă temeri de sex, de intimitate sau de un angajament. Șarpele se poate referi, de asemenea, la o persoană din jurul tău care poate fi crud, nemilos și deci nu poate fi de încredere. Ca un simbol pozitiv, șerpii reprezintă vindecare, transformare, cunoștințe și înțelepciune. Acesta este un indicator de auto-reînnoire și schimbare pozitivă.
Dacă visezi pielea unui șarpe visul reprezintă protecție împotriva bolilor. Dacă visezi un șarpe cu un cap la fiecare capăt, visul sugerează că eşti tras în două direcții diferite. Te simți supraîncărcat și nu știi dacă vii sau pleci. Acțiunile tale sunt contraproductive. Poate că visul reprezintă un triunghi amoros complicat. Alternativ, visul semnifică dorințele tale pentru copii. Dacă vezi un șarpe cu două capete în visul tău, asta se referă la cooperare și lucrul în echipă într-o relație. Dacă visezi un șarpe fără cap sau fără ochi implică faptul că refuzi să vezi pericolul într-o situație. Alternativ, înseamnă că eşti orbit. Dacă visezi că un șarpe este decapitat indică faptul că există o problemă cu care nu te confrunţi. Tu refuzi să te confrunţi cu temerile tale. Dacă visezi că mănânci un şarpe viu visul indică faptul că eşti în căutare de intimitate sau împlinire sexuală. Viața ta este lipsită de senzualitate şi pasiune. Dacă vomiţi sau scuipi în sus șarpe, visul poate însemna că tu compensezi pentru ceva care lipsește în viața ta. S-ar putea să te grăbeşti spre ceva. Dacă visezi că un şarpe mănâncă alt șarpe visul reprezintă modul de conducere și determinarea ta de a reuși cu orice preţ. Sarpe de vei vedea, in vis, semn este ca niste femei de rea credinta iti poarta pica; serpi fugind de vei visa, va fi vijelie, va fi furtuna; sarpe omorand - visul prevesteste faptul ca trebuie sa te feresti de un rival de-al tau. Dictionarul mai are o explicatie in sens biblic, serpii insemnand ispita, tentatii carora le vei face fata cu greu.

Dictionar de viseAlege prima litera a simbolului din vis