Interpretare vise cu M

Simbolurile in culoarea albastra sunt link catre interpretarea viselor in detaliu, cu toate variantele viselor explicate


MACARA: comoditate, lene, lipsa de raspundere si de maturitate, asteptarea ca altul sa rezolve, asteptarea unui sprijin mai puternic din afara.
MAGAZIN: element de context pentru propria viata sociala, relatii importante, cunostinte influente, extinderea relatiilor, sociabilitate, mediu social bogat, contact cu public divers, varietate de situatii, vezi si cumparaturi.
MAGNET: atractie spre ceva anume, fascinatie, ispita, dorinte mari, incredere absoluta, nebunie, lipsa de control.
MAIMUTA: istetime, spirit descurcaret, veselie, energie, optimism, distractie, neatentie, pripeala, graba, repeziciune, gafe, prezenta de spirit, capacitatea de a invata de la altii, nevoia unui exemplu, probleme sau situatii privite de la originea lor, nevoia de a urma niste sfaturi de la persoane cu mai multa experienta; (in cusca) lipsa sau reprimarea celor de mai sus, frustrari, oprelisti, discpilina impusa, rigiditate.
MAIONEZA: situatii ce pot lua oricand o turnura nedorita, semnal de alarma; orice abatere de la regula poate naste dezastre.interpretare vise
MAJUSCULA: atentionare, a da importanta unui aspect aparut in vis, prioritate.
MAL: element de context ce combina elementul apa (planul emotional) si elementul pamant (planul material), atragand atentia acelui element care iese in evidenta in cadrul visului, daca se pune accent pe apa sau pe pamant; (stand pe mal de mare, de apa, de lac) prioritar este elementul pamant; siguranta incerta, situatii care oricand pot cunoaste o turnura necunoscuta, viata emotionala depinde mult de stabilitatea materiala cotidiana, neincredere, teama de sentimente; (mergand inspre mal dinspre apa) prioritar este elementul apa; nevoie de liniste sufleteasca, nevoia unei pauze sau a unui concediu, perioada confuza in plan emotional, emotivitate sporita ce urmeaza sa se incheie, stress, teama de a-ti asuma responsabilitati, frica de ziua de maine, cautarea unei rezolvari; (situatii ce se petrec de-a lungul malului, in paralel cu apa) echilibru intre apa si pamant, cautarea armoniei, cautarea unui raspuns, nevoie de calmare, nevoie de reculegere, directii incerte, dar stabile; (mal rupt, lucruri sau persoane cazand de pe mal) atentionare asupra elementului pamant; se pot petrece situatii cotidiene care pot aduce stress, emotii, lacrimi chiar, situatii instabile, periculoase, stare materiala precara ce poate naste mahniri; (locuinta la mal de apa) buna armonie intre emotii si material; perioada buna a vietii, relatii satisfacatoare, lipsa de griji materiale, incredere in viitor, optimism.
MAMA: in genral situatii ce se cer analizate in profunzime, de la originea lor; de obicei mama din vis indica o atitudine personala pe care imaginea mamei o reprezinta. Visul poate fi interpretat in functie de relatiile pe care le aveti sau le-ati avut cu mama. Daca in realitate mama este moarta - atrage atentia asupra unui eveniment din trecut de care depinde intr-un fel viata dv., nevoie de afectiune, insatisfactii emotionale, dor, lipsa unei protectii. Daca mama este in viata, dar este departe - lipsa unui sprijin, deruta emotionala, teama de necunoscut, dorinta, dor, lipsa de afectiune. Daca locuiti cu mama – confort, siguranta, protectie, incredere. Daca in general va intelegeti bine cu mama –prietenie, incurajare, sprijin, calm, ocrotire. Daca in realitate mama e prea exagerata si doreste sa va conduca viata sau nu va intelegeti cu mama – sufocare, nevoie de echilibru, dorinta de independenta, cautarea unei evadari dintr-o situatie frustranta. Daca in realitate mama e rece si distanta - lipsa de afectiune, deruta emotionala, incapacitate de a exprima trairile, centura, reprimare a sentimentelor, insatisfactii sentimentale. Daca in realitate mama e recasatorita – frustrari, gelozie, lipsa unui sprijin, sentiment de inferioritate, teama de abandon, marginalizare. Daca in realitate mama e divortata – insatisfactii emotionale, incapacitatea de a avea relatii bune cu ceilalti, lipsa unui sprijin, nevoia de a va descurca singur, independenta, situatii frustrante din trecut. Daca in realitate mama e vaduva – singuratate, insatisfactii emotionale, lipsa unui obiect al grijii dv. Daca in realitate e mama vitrega – repulsie, respingere, inacceptare, o fateta a personalitatii pe care nu o agreati, posesivitate, teama de a pierde ceva drag, dezechilibru emotional, teama de abandon, intransigenta, intoleranta, complex de inferioritate, lipsa de afectiune sau incapacitate de exprimare a emotiilor. Daca nu va cunoasteti mama si totusi visati pe cineva ca fiind mama – nevoie de ocrotire, vulnerabilitate, incapacitatea de a va intelege propria personalitate, individualitate incerta, sentimentul ca nu apartineti nimanui, inutilitate. Daca in vis altcineva e mama dv. sau aveti mai multe mame – deruta emotionala, iubire pe mai multe planuri, insatisfactii sentimentale, disconfort, agitatie interioara, confuzii in plan sentimental.Daca in vis sunteti mama, dar nu sunteti in realitate – responsabilitati, nevoia de a va implica intr-o situatie, afectivitate sporita; Daca in vis sunteti mama si sunteti si in realitate – responsabilitate, grija, afectiune, probleme de familie. Mama altcuiva – situatii care va impresioneaza, desi nu va vizeaza direct. Daca deveniti mama – vezi nastere.


MARE: (daca un lucru in vis e mai mare decat in realitate sau devine mare pe parcursul visului) element de context ce atrage atentia asupra posibilitatilor de evolutie a unor lucruri, ceva care trebuie sa iti sara in ochi, sa te socheze, sa iti suscite atentia; amplificare, exagerare, abuz, dezechlibru; (ceva care in realitate e mic, dar in vis e mare) repercusiuni ale unor situatii actuale, posibile evolutii ale unei situatii in viitor, nevoie de a acumula experienta, maturizare, eveniment in desfasurare, viitor posibil.
MARGINE: (ceva aflat pe margine) element de context paentru desemnarea unor detalii subsidiare, de importanta mai mica, ce pot trece neobservate; (ceva indreptandu-se spre o margine) risc, inconstienta, pierderea controlului sau a directiei, atentionare, pericol iminent, semnal de alarma privind o directie gresita sau primejdioasa; (cineva stand la margine sau ceva la marginea drumului) fuga de raspundere, timiditate, neincredere in fortele proprii, autocritica, cenzura, frustrari, marginalizare, abandon, anxietate, perioada de confuzie.
MARINAR: (tu esti marinar) dorinta de eliberare dintr-o relatie afectiva sufocanta, gelozie, dragoste exagerata, pasiune oarba; (marinar pe uscat) perioada de pauza sentimentala, dar in asteptarea altei relatii, liniste, calm sufletesc, refacere dupa o perioada incarcata; (marinar pe vas) posibile pericole in plan afectiv, carora trebuie sa le faci fata, curajul de a-ti depasi limitele sau propriile temeri, vezi si vapor; (cineva este marinar in vis) nevoie de supunere unor reguli impuse de altii in plan afectiv, posesivitate, gelozie, simt al proprietatii an plan sentimental, lipsa de libertate in dragoste, sentiment de supunere; (uniforma de marinar) vezi uniforma; (echipaj de marinar) vezi echipa. interpretare vise
MARMURA: (alba) gratie, perfectiune, idealism, sentiment de implinire sufleteasca; (neagra) pretentii mari, exigenta, snobism, grandomanie, infatuare; (obiecte din marmura; statuie, cruce, vaza etc) respect, politete, diplomatie, detasare, admiratie, idolatrie.
MARO: seriozitate, maturitate, rigiditate, conservatorism, pasivitate, experienta, intelepciune, batranete, datorie, obligatie, simt al raspunderii, tristete, deprimare, pesimism, lipsa de orizont, lipsa de creativitate, nevoia de a aduce lumina in propria viata.
MARS: (a merge in mars) nevoia de a te supune unei discipline sau unei reguli impuse de altii, nevoia unui sfat, lipsa de libertate de actiune sau de expresie, nevoia de a intra in randul lumii dintr-un anumit punct de vedere dupa o perioada de deruta sau independenta; (a spune unui caine „mars”) respingerea unei propuneri, impolitete, lipsa de diplomatie, teama de a fi refuzat sau teama de a fi atacat, dezaprobare, nevoia de a te debarasa de lucruri sau oameni care iti sunt nefolositori, risc de ruptura sau conflict.
MASA: (din material solid) suport, ajutor material, incurajare din partea celor apropiati; (fara fata de masa) ajutor de la prieteni adevarati, sincer, pe fata, fara formalisme si fara conditii; (cu fata de masa) ajutor de la cunoscuti cu anumite interese ascunse, ajutor de la cunostinte indepartate sau de la persoane cu care ai anumite relatii de respect; (cu musama) ajutor nesincer cu risc de esec; (plina) viata sociala intensa, multe cunostinte, vizite, intalniri, contacte diverse; (goala) singuratate, izolare, fuga de societate, perioada slaba in plan social; (cu trei picioare sau subreda) nesiguranta, incapacitatea de a gasi un sprijin, lipsa de stimulente, singuratate; (masa plianta) adaptabilitate la orice conditii in plan social, sociabilitate, diplomatie, amabilitate; (asezat la o masa) pregatiri pentru o initiativa proprie in plan social, acumulare de idei sau de experienta, nevoia de a actiona, dar de a tine cont si de colaboratori; (mancand la masa) vezi a manca; (ca fel de mancare) vezi micul dejun, pranz, cina.
MASAJ: (cu scop medical) nevoia de a repara o greseala, de a detensiona un conflic, de a calma spiritele, de a redresa o situatie incordata; (cu scop de relaxare sau erotic) nevoie de calm si detasare de probleme, nevoie de a uita o perioada, in functie de locul in care este facut masajul, vezi si gat, brate, spate etc.
MASCA: (de bal) flirturi, dorinta de a face ceva sub adapostul anonimatului, ispita, atractie de frusctul oprit; (pe chipul altuia) minciuna, ipocrizie, incorectitudine, falsitate, suspiciuni, dualitate, atentie la sinceritatea altora; (pe chipul tau) fuga de responsabilitate, incapacitatea de a-ti accepta greselile, ascunderea realitatii, indulgenta, deruta, lipsa unei bune auto-cunoasteri, imagine incorecta despre sine, incercarea de a arata o alta imagine decat cea reala, jena fata de unele defecte proprii; (de gaze) teama de barfe, fuga de cuvinte rele, dorinta de detasare de rautatea lumii, sufocare de problemele altora; (cosmetica) vezi cosmetica.
MASINA: element de context ce descrie planul relational si comunicarea intre oameni; (masina mica) relatia cu partenerul sau cu familia apropiata; (masina de teren) relatia cu unii colaboratori din alte localitati; (masina straina) relatia cu persoanele straine sau din afara tarii; (limuzina) relatia cu persoanele fata de care aveti o anume admiratie sau respect; (tip sport) relatia cu prietenii apropiati sau colegii de club; (veche) relatia cu prietenii vechi; (noua) relatii noi, abia la inceput; (stricata, accidentata sau in reparatii) aduce in context relatii distruse, pe cale de distrugere, deficitare sau in care se resimt blocaje de comunicare; (mergand) relatii actuale sau in plina desfasurare; (in garaj, stationand sau in parcare) relatii rare, intamplatoare, care au ajuns intr-un impas sau care nu au fost intretinute, cu riscul de a fi pierdute sau uitate; (ultramoderna sau scumpa) relatii de superioritate – sau inferioritate, dupa caz – in care unul din cei implicati detine un anume avantaj ce poate naste invidie; (rabla) relatii vechi, lipsite de formalisme, dar care merg in continuare prin simpatie si umor.
MATERNITATE: creativitate, inspiratie, rezultate ale unor activitati mai vechi, calitati si talente ce se cer dezvoltate sau scoase la iveala.
MADUVA: element de context ce atrage atentia asupra unor detalii profunde, dar de care depinde intreaga evolutie a evenimentelor, centrul tuturor lucrurilor, intelepciune.
MAGAR: impolitete, lipsa de respect, lipsa de maniere, comportament marsav, gafe, jigniri, imagine proasta, incapatanare inutila, incapacitatea de a urma reguli stricte sau incapacitatea de a lucra ca subaltern, respingerea oricareri autoritati. interpretare vise
MALAI: simplitate, sinceritate, originea sau nivelul cel mai de jos al lucrurilor, lipsa de pretentiozitate sau infatuare, intelepciunea primordiala, adaptabilitate in cele mai proaste conditii, decadere, revenire la punctul zero.
MANUSI: diplomatie, respect, politete, atentie sporita la vorbe si gesturi, pentru a nu jigni; (de box) capacitate de a infrunta pericolul, curaj, tupeu, contra-atac, agresivitate verbala.interpretare vise
MAR: (copacul fara fructe) element de decor ce atrage atentia asupra potentialului creativ al propriei persoane; (copac cu fructe sau fruct in copac) tine de calitatile si talentele individului, de capacitatea sa de creatie, de ideile si actiunile sale, teama de a nu reusi, de a nu-si atinge scopurile; (fructul in sine) rezultatele concrete ale muncii proprii, intelepciune, cunoastere, informare, deschiderea de noi orizonturi, risc de neintelegeri, posibilitatea de a gresi, ridicare impotriva regulilor impuse de altii, liberul arbitru al persoanei, dorinta de independenta, ispita, tentatie spre ceva nou, necunoscut; (ceva facut din mere) proiecte in desfasurare, avand la baza idei proprii, creatie personala; (mancand) sanatate, voluptate, energie; (mar verde) sinceritate, adevar spus in fata, lipsa de menajamente, prospetime, noutate, tinerete, sanatate; (mar copt sau colorat frumos) simt artistic si estetic, nevoia de a crea o imagine mai buna rezultatelor propprii; (stricat sau cu viermi) dezamagiri, esec, boala ascunsa sau care da semne, efecte neplacute ale unor greseli mai vechi; nevoie de a acorda atentie si la cele mai mici detalii; (flori de mar) vezi flori de copac.interpretare vise


MASEA: element de context ce vizeaza imaginea publica a individului, dar cea aflata dincolo de aparente, dupa ce lumea va reusi sa-l cunoasca mai bine, spre deosebire de dinti, care vizeaza imaginea la prima vedere, superficiala; in rest la fel ca la dinti; (masea de minte) element de context ce vizeaza nevioia de a acumula experienta, de a dobandi maturiate
MATASE: (material) fragilitate, vulnerabilitate, sensibilitate, nevoie de ocrotire, grija, atentie, finete, gratie, feminitate, sensibilitate, slabiciune; (fir de matase) nevoie de diplomatie, politete, actiuni fragile, care se pot rupe dintr-o clipa in alta, instabilitate, teama, nevoia de a umbla cu manusi, munca de detaliu sau de finete, se cere atentie sporita; (viermi de matase) munca de migala, de finete, de rabdare, dar cu rezultate deosebite, ce pot atrage admiratia.
MATREATA: (in par) greseli nedescoperite in cadrul activitatii proprii, detalii neplacute ce strica imaginea de ansamblu; (cazuta pe haine) riscul de a stirbi reputatia sau imaginea publica printr-o greseala minora.
MATURA: lipsa de respect, incapacitatea de a depasi propriile limite, senzatia ca nu esti bine tratat de ceilalti, ca esti ignorat sau chiar batjocorit, te simti redus la zero in fata cuiva; (a matura) criterii de selectie, nevoia de a face ordine, de a reorganiza o structura; (maturatori de strada) lipsuri materiale, lipsa de orizont, neincredere in fortele proprii, complex de inferioritate.
MANA: elemente de descriu aspecte legate de creativitate si munca; (rupta, ranita, legata, cu catuse) lipsa de mijloace, piedici in desfasurarea unei actiuni, incapacitatea de a face ceva, pasivitate, repaus impus de factori externi, frustrari, constrangeri; (cu mainile la san sau in buzunar) pasivitate, indiferenta, actiuni care nu te privesc direct, sentiment ca esti doar martor la o actiune, lipsa de implicare; (cu mana in gura) naivitate, ignoranta, imaturitate; (paroasa) putere, curaj, energie; (murdara sau cu sange) vinovatie, greseala majora, necesitatea de a plati pentru o gafa, constiinta incarcata; (mica) fragilitate, vulnerabilitate, incapacitate de a te descurca, lipsa de curaj, lipsa de inspiratie, lipsa de imaginatie, neincredere in fortele proprii, oboseala; (mare) creativitate sporita, posibilitate de reusita, sentimentul ca esti in stare sa duci ceva la bun sfarsit, incredere in fortele proprii, rezistenta, perioada aglomerata la munca; (taiata sau detasata de corp) risc de esec, risc de a pierde tot ce s-a realizat pana acum, sentiment de culpabilitate pentru o actiune proprie; (a da mana cu cineva) respect, cooperare, ajutor, simpatie, armonie, intelegere; (a saruta mana cuiva) respect, afectivitate; (a lua de mana pe cineva) sfaturi, consiliere, dorinta de a fi de ajutor sau de a te implica; (a fi luat de mana de cineva) nevoie de a fi ghidat sau instruit, imaturitate, lipsa de experienta; (a prinde mana in usa sau in alt fel de capcana) atentionare cu privire la riscurile implicate in actiunea visului, sentimentul ca nu mergi pe calea cea buna, teama de esec; (a intinde mana dupa ceva) initiativa proprie, curajul de a incepe ceva, nevoie de ajutor, lipsuri, cautarea unei solutii, nevoie de extindere a propriilor orizonturi.
MANASTIRE: nevoia de a-ti revizui propriilor idei si actiuni, nevoia de a chibzui profund, nevoia de reculegere si meditatie, nevoie de protectie, cautarea unei cai; (cladirea in sine) respect, admiratie, liniste, maturitate, acumulare de experienta sau de intelepciune, eliberare de stress, calm; (manastire cu maici si calugari) izolare, nevoie de liniste, oboseala psihica, meditatie, (a locui la manastire) sentiment de marginalizare, de retragere, de izolare, de neimplicare, sentimentul ca timpul trece inutil, fuga de realitate sau de responsabilitate, eschivare din fata greutatilor, nevoie de protectie sau de ajutor, incapacitate de implicare; (a intra sau a trece pe langa o manastire) nevoia de a-ti revizui actiunile, de a trece in revista ce ai facut, cu nevoia de a repara ce este eronat, atentionare cu privire la directia in care te indrepti, ca ar putea exista unele greseli, nebanuite, nevoia unui ghid, a unui superior care sa te indrume, lipsa de perspectiva, teama de necunoscut.
MANCARIME: frustrari, aspecte care nu-ti convin, obsesii, idei fixe, compromisuri, sacrificii.
MANCA: aspect ce descrie modul de a lucra, planul profesional, legatura cu oamenii, precum si ceea ce primesti in schimbul muncii depuse; (cu scarba sau fara sa-ti placa mancarea) nevoia de a accepta un compromis, perioada de sacrificiu, insatisfactii materiale; (cu pofta sau cu placere) satisfactii, incredere, implicare totala, optimism; (cu tacamuri) actiune pentru care ai toate informatiile, recompense pe masura eforturilor depuse, sanse mari de reusita; (cu mana) improvizatie, graba, lucru in limita de timp, nevoia de a te adapta oricarei situatii, solutie de moment, bani facuti din munca fizica sau bruta; (in picioare sau in mers) apropierea termenului limita, lipsa de concentrare, presiunea timpului, neatentie, risc de greseala prin graba sau neglijenta, posibilitatea unor rezultate rapide, dar temporare, inclusiv financiare; (stand la masa) concentrare, atentie sporita, organizare a muncii proprii, acumulare de informatii, studiu, recompense meritate; (in timp ce vorbesti) agitatie, sentimentul ca ai prea multe de facut in acelasi timp, extenuare, stress, nemultumiri financiare pentru care trebuie sa ceri socoteala; (singur) munca pe cont propriu, libertate de actiune, independenta, initiative proprii, timiditate, frica de a-ti asuma propriile actiuni, lipsa de venituri suplimentare sau chiar lipsuri materiale profunde; (cu alte persoane) buna cooperare, munca de echipa, schimb reciproc de opinii, nevoia de a imparti succesul cu altii; (la restaurant) actiuni importante, de care depinde imaginea publica sau chiar cariera individului, recompense satisfacatoare, optimism; vezi si tipul de mancare de la masa; (prea mult) lacomie, infatuare, indulgenta, incredere prea mare in fortele proprii, orgoliu, supraestimarea propriei valori; (prea putin) neincredere in fortele proprii, insatisfactii, compromis, subestimarea propriei valori, modestie; (a mesteca) vezi a mesteca.
MANCARE: stimulente si laude sau piedici si critici (in functie de felul sau aspectul mancarii), capacitatea de a merge mai departe, implicare, roadele sau recompensele propriului efort, modul de apreciere a propriilor actiuni; (in farfurie sau in oala) sanse de reusita, aprecieri, multumire de sine, laude din partea altora; (pe jos sau pe masa) lipsa de respect, sentimentul ca nu esti tratat la justa valoare, compromisuri, acceptarea unei pozitii inferioare, complex de inferioritate, critici; (murdar de mancare) laude nemeritate, tentatia de a-ti asuma meritul altora, incorectitudine, reusite necinstite, a profita de altul; (a face mancare) vezi a gati; (a manca) vezi a manca.
MANECA: vizeaza aprecierea celorlalti: (maneca lunga) imagine buna, laude, aprobare, incurajare; (maneca scurta) subestimare, nu esti tratat la justa valoare; (maneca rupta) critici, opozitie, dezaprobare; (a trage de maneca) avertisment, nevoia de moderatie si echilibru, a nu depasi masura, corectitudine.
MANER: sprijin, mana de ajutor, nevoia unui ghid, mod de actiune.
MECI: confruntare, opozitie, competitie.
MEDICAMENT: auto-amagire, fuga de realitate, abandon, ascunderea adevarului de teama consecintelor, nevoie de ajutor, vulnerabilitate, respingere, insatisfactii, anxietate, rezolvarea temporara a unei probleme, cu riscul de a reveni, inlaturarea efectelor, dar nu si a cauzei unei probleme.interpretare vise
MEDUZA: vulnerabilitate, fragilitate, riscul de a fi ranit, pasivitate, lene, indiferenta, neimplicare.
MELC: (iesit din cochilie) trecerea prea lenta a timpului, nevoia de a grabi ritmul, nerabdare, asteptare, plictiseala, inactivitate, nevoie de incurajare, teama de actiune, eschivare, nevoia de a ajunge repede la rezultate; (cochilie de melc) vezi cochilie.
MERS: (a merge) descrie cursul unei situatii, directia de desfasurare a unor evenimente la care se face referire in vis; (a merge repede) graba, nevoia de a mari ritmul, agitatie, oboseala, aglomeratie, presiunea timpului, termen limita, risc de a gresi prin graba; (a merge incet) concentrare, atentie, profunzime, maturitate, intelepciune, seriozitate; (a merge inainte sau a merge intr-o directie precisa, de genul „mergeam spre...”) siguranta, incredere, perspective clare; (a merge fara tinta, de genul „nu stiu unde mergeam”) neisguranta, teama de necunoscut, eschivare, neimplicare in actiunea visului, perspective neclare; (a merge in patru labe) insatisfactii, lipsuri, lipsa de perspectiva, supunere, compromis, ipocrizie, teama de urmari sau de pedeapsa, vinovatie; (a merge cu spatele sau inapoi) nevoia de a trece in revista cursul unui eveniment de la inceput pana in prezent, incetinirea ritmului din cauza unor piedici sau a unor greseli, nevoia de a lua o pauza inainte de a continua o actiune, moment de recapitulare sau regenerare a resurselor; (a merge shiopatand) vezi schiop; (a merge intr-un picior) lipsa de mijloace pentru a continua o actiune, marginalizare, singuratate, abandon, piedici, independenta, dar cu nevoia unui sprijin, incapacitatea de a te descurca singur; (a merge in zig zag sau in lateral) schimbari de mentalitate sau de directie, nevoia de a avea o imagine de ansamblu si din mai multe directii simultan, eschivare in fata greutatilor, spirit descurcaret, mobilitate, istetime; (a merge alaturi de cineva) colaborare, sprijin, compasiune, intelegere, vizeaza contactele individului cu lumea din jur; (a merge pe ocolite) eschivare, fuga de raspundere, dar si diplomatie, istetime, politete; (a merge undeva, dar cu piedici) desfasurarea unei actiuni ce pot intampina multe modificari pe parcurs, nevioia de a te adapta din mers; (a merge undeva si a a ajunge la tinta) vezi a ajunge; (a merge undeva fara a ajunge la tinta) vezi a ajunge; (a merge cu mijloace de transport) vezi fiecare mijloc de transport in parte.


METAL: (brut) rigiditate, perseverenta, ambitie, rezistenta, fermitate, forta, tupeu, curaj, inflexibilitate, inadaptabiliate, caracter integru; (prelucrat sau obiecte din metal) cele de mai sus dar cu posibilitatea de a le mai indulci caracterul, de a le da mai multa flexibilitate, creativitate, de a pune in valoare si mari resurse personale, inteligenta, idei practice; (topit) slabiciune, sensibilitate, vulnerabilitate, influentabilitate, lipsa de fermitate, posibilitatea de a usura niste obstacole; vezi si metalele in parte: arama, aluminiu, fier, mercur, tabla.
METEORIT: (pe cer) atentie sporita, concentrare, semnal de alarma cu privire la cursul unor evenimente, prevestire, lipsa de spirit practic, senzatia ca esti cu capul in nori, nu se poate pune baza pe ceva sau cineva, lipsa de incredere in cineva; (atingand pamantul) riscuri majore, greseli catastrofale, atitudini gresite, idei eronate, complet nepractice, rasturnari de situatie, schimbari de mentalitate; (pe pamant sau ca simpla piatra) urmari ale unor schimbari de directie, trezire la realitate, consecinte pe cale de ameliorare, calmarea unei situatii dificile din trecut, revizuirea uor atitudini gresite, studiind niste idei sau gesturi gresite; (crater) vezi crater.interpretare vise
METROU: tine de relatiile intime, sentimentele ascunse pentru o anumita persoana sau un anumit grup de persoane, relatii secrete, comunicarea subconstienta, ce inteleg ceilalti din atitudinea individului; (a merge cu metroul sau a cobori la metrou) curiozitate, dorinta de a cunoaste mai bine pe cineva, nevoie de introspectie, de auto-cunoastere, de a cobori pana in cele mai ascunse niveluri ale propriei fiinte, pentru a gasi un defect ce impiedica evolutia acestuia, nevoia de revizuire a unor atitudini de care individul nu este constient; (a iesi de la metrou) solutii primite din subconstient, buna intuitie, presentimente, descoperiri importante legate de propriul fizic, mai multa incredere in fortele proprii; (a astepta metroul) cautarea unor solutii din interiorul fiintei, vise intense, anxietate puternica, stress, nevoie de odihna la nivel psihic, agitatie, auto-analiza a propriilor defecte sau atitudini, reprimare a unor sentimente; (accident de metrou) obligatia de a schimba o anume atitudine fata de cineva, opinii eronate, sentimente negative ce afecteaza subconstientul, cosmaruri, modificari la nivel psihic, criza profunda, ce va schimba radical ceva din comportamentul individului,
MIC: (daca un lucru in vis e mai mic decat in realitate sau devine mic pe parcursul visului) element de context ce atrage atentia asupra posibilitatilor de evolutie a unor lucruri, ceva care trebuie tinut sub control, analizat cu mai multa atentie, dezvoltat pe parcurs, acel lucru ce contine unele slabiciuni sau la care mai trebuie depuse eforturi, rezolvarea unor probleme, optimism, sperante de rezolvare; (ceva care in realitate e mare, dar in vis e mic) imaturitate, nevoie de evolutie, aparente inselatoare, influentabilitate, caracter aparent puternic, dar care poate avea un punct vulnerabil, lipsa de experienta, modestie, umilinta, acceptarea propriilor limite. interpretare vise
MICROFON: nevoia de a-si face cunoscute opiniile, initiativa, atitudine, asumarea unor decizii sau a unor actiuni, curajul raspunderii, ridicare pentru drepturile proprii.
MIEL: vulnerabilitate, sensibilitate, fragilitate, copilarie, caldura, inocenta, supunere, nevoie de protectie, spirit de sacrificiu.
MIERE: (mancand) iluzii, sperante desarte, amagire, idealism, incapacitatea de a accepta realitatea, vise nepractice; (curgand) lentoare, piedici, rabdare; vezi si dulce.
MIEZ: (de paine, de nuca, de fruct etc) element de context ce atrage atentia asupra interiorului unor situatii, asupra acelor aspecte ce trebuie descoperite prin analiza si concentrare, trecannd dincolo de primele aparente, ajungand la esenta lucrurilor, in mijlocul evenimentelor, la punctul culminant, la resursele cele mai importante ale individului, la talentele sale asucunse, la personalitatea ce iese la iveala abia mai tarziu.
MIJLOACE DE TRANSPORT: vizeaza modul de comunicare cu lumea, mentalitatea individului fata de societatea, modul de interactiune cu semenii. Cu cat mijloacele de transport sunt mai mari, cu atat mediul la care se refera e mai larg. Automobilul descrie relatiile cu mediul intim, apropiat, familial, taxiul descrie relatiile intamplatoare, cunostintele superficiale, mijloacele de transport in comun tin de relatiile sociale sau profesionale, mijloacele de transport pe sine sau pe cablu descriu o anume cale prestabilita ce se cere respectata in relatiile interumane. Vezi si fiecare vehicol sau mijloc de transport in parte.
MINA: (de carbune, de aur sau pietre pretioase, de minereu) plaseaza visul in zona resurselor interioare ale individului, asupra propriilor sale talente, asupra calitatilor pe care si le-a dezvoltat sau nu, asupra creativitatii sale nedescoperite, asupra unor atitudini subconstiente ce se cer valorificate, introspectie, auto-analiza, nevoie de auto-cunoastere (de pix) resurse interioare.
MINCIUNA: (a spune o minciuna) eschivare, teama de asumare a propriilor opinii, sentiment de culpabilitate, teama de urmari, tendinta de auto-amagire, iluzii desarte, lipsa contactului cu realitatea, idealism; (altul iti spune o minciuna) credulitate, vulnerabilitate, influentabilitate, nevoia de a analiza mai bine realitatea.
MINGE: flexibilitate, adaptabilitate, capacitatea de a accepta provocarile si competitia, (sparta sau dezumflata) lipsa de incredere in fortele proprii pentru a te implica intr-o confruntare, oboseala; (de piele) rezistenta la efort, capacitate de a ajunge la rezultate durabile; (de cauciuc) adaptabilitate, capacitatea de a te obisnui oricaror conditii din mers, maleabilitate, lipsa de rigiditate; (de tenis, de baschet, de fotbal etc) vezi fiecare sport in parte; (a primi de la sau a arunca mingea la cineva) provocare, confruntare, nevoie de masurare a fortelor.
MINISTRU: nevoia de a apela la un superior intr-un anumit domeniu al vietii; (ministru de finante) sprijin intr-o problema financiara; (ministru de externe) sprijin intr-o problema cu cineva din afara casei; (ministru de interne) sprijin intr-o problema familiala; (ministru de justitie) sprijin pentru a reabilita un conflict; (ministrul sanatatii) sprijin intr-o chesiune medicala; (ministrul culturii) sprijin intr-o problema culturala, artistica sau in alt domeniu creativ; (ministrul muncii sau al protectiei sociale) sprijin intr-o problema sociala; casa, salariu, pensie etc; (prim ministru) in functie de atmosfera generala a visului, atrage atentia asupra autoritatii supreme al domeniului respectiv; in familie – tatal sau sotul; in profesie – seful sau patronul; in plan social – oficialitatile si autoritatile; in plan financiar – creditorii sau bancile; in plan personal sau relational – propria constiinta sau bunul simt. interpretare vise
MIRE/MIREASA: capacitate de a-ti asuma responsabilitati sociale, nevoia de a te supune unor reguli deja incetatenite sau impuse prin traditie.
MIROS: (a mirosi ceva de la distanta sau de aproape) presimtiri, suspiciuni, nevoie de analiza, prudenta inainte de a actiona, acumularea tuturor informatiilor necesare inainte de a te implica intr-o anumita situatie; (placut) sperante, incredere in viitor; (urat) presimtiri negative, neincredere, suspiciuni; in functie de mirosul simtit in vis, daca poate fi deslusit clar, vezi sursa mirosului (miros de gaz – vezi gaz, miros de flori – vezi flori etc)
MISTRET: agresivitate, pericol, violenta, atacuri dure, lipsa de diplomatie.
MITA: (a da mita) lipsa de incredere in calitatile sau fortele proprii, teama de a-ti masura fortele, dorinta de a dobandi un avantaj in mod incorect, prin interventia altcuiva; (a primi mita) tentatia de a face ceva incorect pentru niste avantaje personale, a inchide ochii in fata unor nereguli, compromisuri pentru a face cuiva pe plac, a trece cu vederea niste greseli pentru altul.


MLASTINA: te simti prins in capcana, incapacitatea de a inainta din cauza unor probleme materiale sau emotionale, teama, stress, boala, blocaje, piedici, timp pierdut.
MOARA: (de apa) munca prea multa, program incarcat, rutina, actiuni repetitive, oboseala fizica si psihica, barfe, vorbe multe, discutii neimportante; (de vant) iluzii desarte, auto-amagire, eschivare, fuga de realitate, idelism, utopii, vise nepractice, deruta la nivel mental si psihic; (de macinat faina) munca multa, repetitiva, rutina cu rezultatele durabile si constructive, chiar si cu recompense materiale. interpretare vise
MOARTE: (lina) terminarea unui cilu sau a unei etape, ducerea la bun sfarsit a unor situatii, fara piedici si fara peripetii, cursul normal al evenimenmtelor; (violenta) final brusc, turnura neasteptata a evenimentelor; vezi si modul de moarte: sufocare, inec, accident etc.; (moartea cuiva drag sau apropiat) teama de abandon, sentimente de frustrare, frica de singuratate sau de marginalizare, lipsa de ocrotire; (moartea cuiva necunoscut) nevoia unui nou inceput, continuarea ciclului firesc al vietii: final, inceput, iar final, iar inceput; (moartea unei persoane importante) schimbari intr-un domeniu de prima importanta in viata individului, pe care pune cel mai mare pret, finalizare cu urmari deosebite sau cu aprecieri; (moartea ta) teama de a nu putea duce la sfarsit o actiune, teama de a-ti asuma unele actiuni personale, teama de urmpri ale unor decizii, noi oportunitati, noi orizonturi ce pot aparea, nevoia de a renunta la o anumita atitudine ce nu se mai dovedeste a fi eficienta; vezi si mort.
MOBILA: (schimbata sau noua) acumulare de noi cunostinte, specializare intr-un domeniu nou, noi orizonturi intelectuale; (veche sau stricata) nevoia de a improspata sau de a revigora o situatie, nevoie de actualizare, iesire din ritm, idei demodate, care nu se mai aplica timpurilor actuale; (masiva sau grea) mari dificultati sau piedici intelectuale sau materiale, sentimentul ca esti tinut in loc, blocaje, acumulare deficitara sau lenta a unor informatii, oboseala, apasarea unor datorii sau indatoriri; (moderna sau usoara) adaptabilitate, mobilitate, capacitate de a invata din mers, istetime, spirit descurcaret in orice situatie, oportunitati de schimbare, acceptarea oricaror obligatii.
MOLIE: batranete, greutate, idei demodate, blocaj intelectual, incapacitatea de a accepta noul sau schimbarea, cramponare in trecut, teama de viitorinterpretare vise.
MONEDA: lipsa de valoare, subestimare, chestiuni mai putin importante, detalii minore, dar cu o oarecare importanta, modestie, cunoasterea limitelor; vezi si bani.
MONSTRU: temeri majore, mari probleme, teama de necunoscut, neincredere in fortele proprii, pericole, piedici, dar mai mult la nivel psihic, din lipsa de curaj de a anfrunta pericolul.
MORCOV: frica, stress, emotii, neincredere in fortele proprii, lipsa de curaj, timiditate, incapacitatea de a actiona, piedici care tin in loc evolutia unor actiuni.interpretare vise
MORGA: element de context ce pune accent pe amintirile individului, acele lucruri uitate din trecut, care pot reveni in actualitate, chestiuni reinviate, necesitatea de a analiza actiunile din trecut, pentru a trage niste concluzii necesare in prezent, fara de care nu se poate merge mai departe, trecerea in revista a trecutului.
MORMANT: finalul unei situatii, probleme ascunse, reprimarea unor atitudini, teama de a scoate la iveala defecte sau talente ascunse, frustrari puternice, nevoie de uitare, de detasare, de pornire intr-o noua directie; (deschis) efecte ale trecutului care inca te afecteaza; (inchis) amintiri ale trecutului, aspecte demult incheiate, situatii terminate.
MORMOLOC: slabiciune, lene, comoditate, incapacitatea de asumare a unor riscuri sau responsabilitati, vulnerabilitate, teama fata de greutati, nevoia unui ghid sau a unei protectii, incapacitatea de a te descurca singur, asteptarea rezolvarii unor probleme din partea altora.
MORT: amintiri ale trecutului, aspecte demult incheiate, situatii terminate; (inviat) efecte ale trecutului care inca te afecteaza sau care pot reveni in actualitate. interpretare vise
MOS: vezi batran.
MOSTENIRE: asteptarea rezolvarii unor probleme de catre altii, dorinta de-a primi „de-a gata”, lene, comoditate, incapacitate de a te descurca singur, dorinta de a profita de pe urma altora.
MOTOR: (care functioneaza) energie, activitate, calitati si resurse personale puse in valoare, capacitatea de a reusi, sanatate buna, cursul normal al evenimentelor, situatii in plina desfasurare; (stricat sau oprit) neimplicare, dezinteres, fuga de raspundere, pasivitate, lene, boala, oboseala, piedici.
MUCEGAI: aspecte uitate, trecute, amintiri neplacute, conditii dificile, greu de suportat, lipsuri materiale, lipsa de orizont, nevoie de adaptare in orice situatie, frustrari. interpretare vise
MULS: profit de pe urma altora, a prelua meritele altcuiva, oboseala acumulata, munca multa, dar cu insatisfactii.
MUMIE: dovezi infricosatoare ale trecutului care ies la iveala, defecte ascunse, temeri secrete.
MUNCI: angajare, implicare, dorinta de a realiza ceva, spirit practic, constructiv, idei, planuri perspective, seriozitate, maturitate, capacitatea de a-ti asuma propriile actiuni.
MUNTE: stabilitate, siguranta, incredere, ambitie, vointa, perseverenta de a depasi obstacolele, idealuri, capacitatea de a-ti atinge telurile; (urcand) ambitie in atingerea telurilor, incurajare, vointa, idealuri inalte, acceptarea unei provocari, asumarea propriilor actiuni, nevoia de a acumula experienta, curaj, incredere, sperante, optimism, perioada buna, capacitatea de a te ridica si a merge mai departe; (coborand) descurajare, pesimism, neincredere in fortele proprii, incapacitatea de a invata din greseli, lipsa de experienta, rezultate nesatisfacatoare, teama de a merge mai departe, frica de esec, perioada dificila, neimplicare, incapcitatea de a-ti atinge telurile din cauza propriilor limite si piedici, delasare in fata greutaisilor, acceptarea esecului,
MUSCA: sentiment de culpabilitate, greseli, nevoie de reculegere si introspectie pentru a gasi o solutie, concentrare la cele mai mici detalii, nervozitate, frustrare, iritare din cauza unor fleacuri, incapacitatea de a depasi niste piedici minore sau detalii deranjante, element de atrage atentia asupra acelor amanunte – aparent neimportante - care impiedica buna desfasurare a unor situatii.
MUSTATA: piedici minore ce fac dificila intelegerea unei anumite situatii in ansamblu, vezi si barba.
MUSCATURA: (de animal) pericol, critici, conflict, atacuri, neintelegeri; (de sarpe) vezi sarpe.
MUT: incapacitate de auto-exprimare, timiditate, frica de a-ti asuma propriile opinii, admiratie, respect, izolare.
MUTARE: nevoie de schimbare, nevoia unui nou inceput, noi alternative, dorinta de a aduce ceva nou in viata de zi cu zi.
MUZEU: respect, admiratie, nevoia unui exemplu de urmat, sentiment de intangibilitate, pasivitate, invatatura nepractica, prin acumulare de experienta ce nu poate fi aplcata in orice conditii, ocrotire.Mac : Toate explicatiile date acestui vis spun ca vei pati o rusine, ca te vei comporta in asa fel incat te vei face de rusine. A vedea un mac in vis simbolizeaza fertilitatea și abundența. Alternativ, visul sugerează că trebuie sa înveți să uiți si sa ierti. Trebuie sa dai drumul trecutului ... "
Macara : O schimbare la serviciu sau in afaceri, o promovare sau un nou domeniu de activitate - in orice caz o schimbare in munca, in profesia, in cariera ... "
Macelar : De vei visa macelar, rau va fi din punct de vedere sentimental - vei pierde persoana pe care o iubesti. Visul cu macelar inconjurat de carne multa prevesteste vreme buna. Exista si o explicatie cu totul deosebita data acestui vis: de vei vedea macelar, in vis, vei participa la o petrecere. ... "
Machiaj : Sa visezi ca te machiezi sugerează că încerci sa acoperi sau sa ascunzi un aspect al tau. Alternativ, se indică faptul că iti afisezi cea mai buna fatada. Incerci sa-ti îmbunătățesti imaginea de sine și sa crești sentimentul de încredere în sine. A visa ca porti prea mult machiaj ... "
Maduva : De vei visa ca ai facut rost de niste maduva sau daca te visezi cumparand maduva de la macelarie, relatiile tale se vor imbogati. Vei face noi ... "
Magar : Se zice ca daca visezi magar, vei fi marginalizat la serviciu sau vei avea dificultati in a-ti extinde afacerile. De vei visa un magar cu poveri pe el, semn e ca urmeaza griji, momente cu dificultati. Magar de vei visa ca iti cumperi -esti o persoana care nu cruta banii. Vei evita un moment ... "
Magie : A visa ca faci magie sugerează că trebuie să privesti lucrurile dintr-un punct de vedere diferit sau sa abordezi problemele dintr-un nou unghi pentru a merge mai departe cu succes. Alternativ, magia simbolizează creativitatea și uimirea. Poate cineva sau ceva te-a uimit. A visa la magie ... "
Mahnire : De te vei visa cu sufletul greu, apasat, in viata de zi cu zi vei fi vesel, vei avea bucurie si multumire. Suparare, intristare - visul acesta ...

Maimuta : Maimuta in vis simbolizeaza linguseala, prefacatoria. Visele cu maimuta nu sunt prea bune si prevestesc, de obicei, lipsa de noroc. Dar maimuta vazuta in vis iti semnalizeaza si faptul ca ai dusmani care te urmaresc indeaproape. Totusi, daca vei visa ca ai maimuta in casa, urmarea va fi ca te vei ... "
Majoreta : A vedea o majoretă în visul tău reprezintă concurența și triumf. Visul tau iti poate sugera sa oferi laude și mai multa încurajare ... "
Mal : Urmeaza niste clarificari in viata ta. Te framantau niste probleme, in perioada urmatoare le vei afla rezolvarea, buna sau rea. Visul e bun mai ales daca vei vedea in vis mal de rau, inalt, inverzit, cu un rau curgand molcom. Visul acesta cu mal si rau curgand departe poate prevesti si o ... "
Mall : Sa visezi ca esti la mall reprezintă încercarea de a face o impresie favorabilă altcuiva. Incerci să-ti stabilesti identitatea și simțul de sine. Alegerile pe care le faci în viață vor modela cine ești ca persoană. Mall-ul este, de asemenea, un simbol al materialismului și al ... "
Mama : De-ti vei vedea in vis propria mama, noroc si bucurie vei avea. Visul cu propria mama mai poate prevesti faptul ca vei avea o tensiune sufleteasca, o ardere in suflet. Sa visezi ca esti la mall reprezintă încercarea de a face o impresie favorabilă altcuiva. Incerci să-ti stabilesti ... "
Mana : In general, mana vazuta in vis nu prevesteste de bine, dimpotriva. De te vei visa cu mai multe maini sau cu mainile murdare - vei avea o suparare sau chiar mai multe suparari, vei fi agitat si pus la incercare din punct de vedere sufletesc. Cel mai rau vis cu mana este acela in care visezi ca ... "
Manastire : Vis cu lucru sfant, deci vis ce-ti va aduce pacea in suflet. In viata ta vor fi numai intamplari pozitive A vedea o manastire in vis semnifica spiritualitate, liniste sufleteasca, pace si scapare de anxietate. Esti intr-o stare de satisfactie si multumire. Ajutorul pentru tine e intotdeauna ... "
Mancare,a_manca : Se spune ca daca te vei visa mancand, de saracie vei avea parte. Visul acesta mai are insa si alte explicatii. De exemplu, daca mananci si nu esti singur, ci cu prietenii, va fi bine, nu vei trai in lipsuri si te vei bucura de sanatate. Mancand si cantand de te vei visa, tot bine va fi, ceea ce ... "
Mancare : Daca un sarac se va visa cumparand mancare, ii va veni un castig. Daca un om avut se va visa cumparand de-ale gurii, va avea o pierdere. De vei visa mancare aleasa, e semn rau, vin lipsurile, chiar si mancarea se va imputina. De te vei visa gatind mancare - semn de vremuri bune este. Mancare ... "
Maneca : Un vis simplu, dar cu mai multe talmaciri. De exemplu, de vei vedea in vis o maneca descusuta, semn e ca vei munci mult si cam fara folos, te vei agita aiurea. Cu maneci scurte de te vei visa, vei trai o rusine, un moment stupid. Alta este explicatia daca te visezi cu maneci lungi, bogate - iti va ... "
Manie,manios : De te vei visa plin de nervi, vei avea o suparare in viata de zi cu zi, dar te vei comporta ca un om echilibrat, pasnic, prietenos, in cazul in care te visezi suparandu-te pe o persoana anume, de fapt in viata reala vei fi in foarte bune relatii cu acea persoana. De te visezi manios, in viata ... "

Manta : Haina aceasta mare, solida, simbolizeaza o pavaza in fata greutatilor si asprimilor vietii. O manta noua de vei visa e semn ca vei scapa de niste griji. Daca vei visa ca tu ai o manta noua si foarte buna, de care esti foarte multumit, un castig vei avea. Daca visezi ca imbraci o manta sau ca esti ... "
Manusa : Ca si in cazul mantalei, visul acesta isi sugereaza ca esti in siguranta, ca esti la adapost, mai ales daca te visezi purtand manusi. Mai mult decat atat, te vei bucura de apreciere, acasa, la serviciu, in afaceri. A vedea sau a purta mănuși în vis reprezintă modul în care manevrezi ... "
Mar : Pom incarcat cu mere - semn bun, vei avea castiguri si confort. Merele in pom mai inseamna si faptul ca vei face o inrudire care iti va fi pe plac. De te vei visa mancand mar copt, rumen si frumos, sanatatea iti este si iti va fi buna. Daca merele sunt crude, nu este de bine, s-ar putea sa ai ... "
Mare : Mare usor valurita - in jurul tau se vor petrece evenimente agreabile. Dacă visezi marea visul reprezintă subconştientul tău şi tranziția dintre subconștient și conștient. Ca toate simbolurile referitoare la apă, visul reprezintă, de asemenea, sentimentele tale. Visul poate fi, de ... "
Margarete : Se zice ca daca visezi margarete, mai ales margarete in buchet, te vei imbolnavi si vei avea probleme cu aceasta boala. A vedea margarete in visul tau simbolizeaza prospețime, frumusețe, inocenta, simplitate, prietenie, și curățenie. Dacă smulgi petalele de la o margaretă, atunci denotă ... "
Margaritar : Piatra scumpa vazuta in vis sugereaza faptul ca te bucuri si te vei bucura de pretuirea celorlalti, de relatii bune si folositoare cu ei. Nu este cazul margaritarului care contrazice aceasta explicatie generala, semnificand suparare, lacrimi, mai ales daca visezi ca primesti in dar margaritare. ... "
Margine : Dacă visezi că stai pe o margine, visul indică faptul că te simţi tensionat, anxietate și/sau excitat. Trebuie să iei în considerare ce direcție cauți? Sus? Jos? Drept înainte? Direcția pe care o cauţi se referă la punctul tău de vedere, fie că este vorba de unul optimist, unul ... "
Maruntaie : in antichitate (si chiar si in zilele noastre in anumite locuri de pe planeta, in anumite societati traditionale), maruntaiele anumitor animale erau folosite pentru a se ghici viitorul, in traditia romaneasca, visul cu maruntaie nu inseamna mare lucru - prevesteste castiguri, dar de mica ... "
Masa : E bine daca vei visa o masa incarcata cu de toate. inseamna ca vei avea spor si noroc in ceea ce faci sau vrei sa faci sau ca iti vor veni musafiri. Daca tu esti la aceasta masa, de bine este. La fel este si daca in jurul acestei mese vor fi mai multi oameni, mai ales daca sunt bine dispusi. Masa ... "
Masca : Joc dublu inseamna. Minciuna sau rusine. Nu esti sincer cu cineva sau cineva apropiat - acasa sau la serviciu (sau in afaceri) - nu este sincer cu tine. A visa ca porti o mască sugerează că încerci sa fii cineva care nu esti. Incerci de a ascunde adevaratele tale sentimente și dezvălui doar ... "
Masea : Maselele sunt o problema in viata reala. De vei visa ca iti cresc maselele, semn e ca stai bine cu sanatatea, nu trebuie sa-ti faci nici un fel de griji. Cel ce va visa ca il doare o masea, va face o gafa in viata de zi cu zi si va trai momente penibile. Rau este visul in care iti scoti o masea - ... "
Masina : De te vei visa conducand un vehicul sau un autovehicul, paguba inseamna. Si mai inseamna si munca multa, mai ales daca masina, caruta, trasura se afla in mers. Să visez că tu conduci o masina denotă ambiția ta, unitatea și capacitatea de a trece de la o etapa din viata ta la o alta. Ia în ... "
Masline : Vis nu prea bun, maslinele simbolizand incruntarea, supararea, starea sufleteasca intunecata. De vei visa ca mananci masline, vei avea niste probleme de sanatate, probabil niste dureri de gat. Maslinele mari, lucioase, sanatoase sunt semn bun, vei avea relatii bune. Masline de vei visa, de ... "

Matase : Va fi bine daca vei visa matasuri, mai ales daca esti imbracata in matasuri. De viata buna vei avea parte, chiar de lux. Matase veche, haine de matase uzate, articole de matase ponosite de vei visa, prevestire de criza de bani. Vis bun, s-ar putea sa beneficiezi de lux. in dictionarul de vise, ... "
Mazare : Exista o explicatie potrivit careia mazarea prevesteste castig, si inca unul consistent, mai ales daca te visezi mancand mazare. A manca mazarea in vis mai inseamna si faptul ca te vei bucura de relatii foarte bune cu cei din jurul tau, mai ales la serviciu. Cultura de mazare, in gradina sau pe ... "
Medalion : A vedea sau a purta un medalion în visul tău reprezintă un aspect al tau pe care încerci să ti-l exprimi. Poate că doresti sa afisezi partea ta delicată și feminina. Dacă visezi că porţi un medalion, visul înseamnă o relație de lungă durată. Visul poate fi, de asemenea, un joc de ... "
Meduze : Dacă visezi o meduză, visul reprezintă amintiri dureroase care provin din subconştientul tău. Acolo poate fi ascunsă ostilitatea sau agresiunea faţă de unele aspecte ale propriei persoane sau faţă de o situație. Alternativ, o meduză indică sentimente de insuficienţă, incertitudine ... "
Melc : E de bine daca vezi, in vis, cum un melc isi duce cu greu casa, semn e ca si tu esti pe cale sa ai o casa a ta. Dar pentru a atinge acest deziderat, ti se recomanda sa ai rabdare si sa dai dovada de tenacitate. Visul cu melc mai inseamna dreapta judecata, chibzuinta, masura in toate. De vei visa ... "
Menta : A mirosi sau a gusta menta in vis sugerează că există o influență calmantă in viata ta. Ai putea fi prea supraexcitat sau hiperactiv și trebuie să te relaxezi. Alternativ, visul se referă la o situație sau relație pe care trebuie s-o calmezi. Poate că este timpul să te împaci. A ... "
Mergand,a_merge : Cel mai rau vis este acela in care te visezi mergand prin noroi - vei trece prin mizeriile vietii. E bine daca, de exemplu, te visezi mergand intr-o caruta - vei fi cinstit, vei fi onorat. Sa visezi ca mergi pe jos cu ușurință semnifică un progres lent, dar constant către obiectivele tale. ... "
Metal : De vei visa inox, metal stralucitor, bine nu iti va fi, vei regresa. Nici metal intunecat sau ruginit de vei visa, bine nu va fi, vei avea necazuri ... "
Mic : E destul de neplacut sa te visezi mic sau chiar micsorat in urma efectelor ciudate ale visului, in orice caz, prevestirile acestui vis nu sunt bune ... "
Miel : Mielul vazut in vis inseamna bine. De exemplu, de vei visa un miel gras, vei avea parte de bunastare. E rau visul in care tai un miel, paguba inseamna si nu vei avea spor in ceea ce faci. Negativ este si visul in care vezi un miel slab - nu prea iti va surade norocul. Dacă visezi un miel, visul ... "
Miere : Viata ta va fi dulce, adica iti va merge cum doresti. Se pare ca e vorba si despre oarece dragoste. A vedea miere în visul tău denotă că trebuie să fii mai blând și mai sincer în comunicarea cu ceilalți. Ai nevoie sa te afirmi și sa te asiguri că esti auzit. Alternativ, văzând sau ... "
Militar : Cel mai rau este daca vezi in vis militari inarmati. in acest caz, in familie vor fi probleme extreme, de viata si de moarte. Se zice ca visul cu militari inarmati poate prevesti chiar o confruntare armata, razboiul. Vis rau, probleme de viata si de moarte vei avea in familie, mai ales daca vei ... "
Mincinos : Persoana care se va visa spunand minciuni, va avea dificultati la serviciu, iar daca face afaceri, nu va reusi sa castige mare lucru. Dacă visezi că cineva te numeşte mincinos, visul denotă că eşti iritat de o persoană înșelătoare. Dacă visezi că eşti un mincinos, visul sugerează ... "
Minge : De te vei visa jucandu-te cu mingea, rau iti va merge, cu necazuri, cu fel de fel de piedici, cu griji care nu te lasa deloc in pace. A vedea sau a te juca cu o minge în visul tău simbolizează plinătatea. Visul poate fi, de asemenea, o metaforă pentru testicule. Indica curaj și ... "
Mire : De vei visa mire si mireasa, fericiti mergand in mijlocul multimii, printre nuntasi, sau chiar mergand spre altar, semn bun este pentru tine si familia ta, pentru casnicia ta. in cazul in care un barbat se va visa mire, viata lui de familie va fi cu suisuri si coborasuri. Daca o femeie se va visa ... "
mireasa : Dacă visezi o mireasă visul simbolizează o uniune sau parteneriat. Dacă visezi că mireasa este împușcată la nunta ei visul sugerează că un aspect feminin al tău a ajuns la un final brusc. Dacă ești nemăritată și visezi că ești o mireasă, atunci visul reprezintă dorința ta ... "
Mistret : Conform explicatiilor din dictionar, visul cu mistret inseamna necazuri cu cei din jur, agitatie in suflet, dificultati. Potrivit interpretarilor ... "
Moara : Rasnita de cafea de vei vedea, in vis, semn de saracie este. E bun visul in care vezi o moara adevarata, macinand - vei castiga bani, si nu putini. E bine si daca te visezi in preajma unei mori de apa. in general, moara de apa vesteste de bine pentru comercianti, pentru agricultori, dar si pentru ... "
Moarta,moarte : Nu trebuie sa te sperii, visul e foarte bun - vei trai mult-mult. A visa la moartea unei persoane dragi sugerează că iti lipseste un anumit aspect sau calitate pe care acea persoana o întruchipează. Intreaba-te ce anume o face speciala pe această persoană sau ceea ce iti place despre ea. ... "
Moasa : Se zice ca acest vis prevesteste insuratoare. Visul poate insemna si pericol de imbolnavire. In traditia romaneasca acest vis prevesteste insuratoare; alte explicatii date visului cu moasa sunt, din pacate, sumbre, insemnand boala. - visul cu moasa inseamna ca vei face niste descoperiri care te ... "
Mobila : Vei avea parte de niste inlesniri, vei obtine niste facilitati. Se zice ca daca te vei visa cumparand mobila, de saracie vei avea parte. A vedea mobila în vis reprezintă modul în care te simți despre tine și familia ta. Aceasta se referă la relațiile cu ceilalți și modul în care acestea ... "
Molie : Vis nu prea bun, prevesteste o schimbare in viata ta, dar nu in bine, e vorba despre un regres. Molii de vei visa, ceva se va schimba in viata ta ... "
Monezi : De vei visa ca ai bani marunti, bani de metal - in mana sau prin buzunare - semn de saracie este, de lipsuri mari. Cu cat mai ingreunate de metal iti vor fi buzunarele, cu atat mai in lipsuri si mai in saracie vei fi. A vedea monede în visul tău indică oportunități ratate sau vechi ... "
Monstru : Acest vis afirma ca de vei visa un monstru de apa, ceva rau inseamna. Monstrul de uscat inseamna, ca ai posibilitatea sa scapi de dusmani, acestia devenind neputinciosi. Sa visezi ca esti urmarit de un monstru reprezintă aspecte ale tale pe care le consideri respingătoare și urâte. Este ... "
Monument : Visul acesta este un avertisment: prea te neglijezi, prea nu iti iei in seama posibilitatile si oportunitatile. Visul acesta poate prevesti si o ... "
Morcov : Visul acesta poate prevesti un castig nemuncit, de pilda o mostenire. in anumite zone ale tarii se considera ca visul cu morcovi prevesteste si o ... "
Mormant : Nu e bine daca visezi un cimitir, mai multe morminte la un loc. Vei avea probleme in viata de zi cu zi, la serviciu sau acasa si, posibil, o problema de sanatate. Rau este si visul in care te vezi stand pe un mormant. Visul acesta, care-ti poate strica noaptea, poate prevesti necazuri mari, ... "
Mort,Morti : Visul acesta neplacut are o multime de sensuri, multe negative, dar si unele chiar foarte pozitive. Se spune ca daca visezi morti, vei primi semnale favorabile de la cei vii. De te vei visa tu insuti mort, bine inseamna, vei trai mult si in conditii bune. Te vei desparti de niste rude, daca vei ... "
Mosie : De vinzi o mosie - rau iti va merge, nu vei izbandi in ceea ce ti-ai propus. Vis bun este acela in care te visezi cumparand o suprafata mare de teren - vei avea niste reusite, niste castiguri, vei avea o stare psihica foarte buna si iti vei face noi relatii. Daca visezi ca vinzi o mosie, saracie ... "
Mostenire : Nu e bine daca te visezi bucu-randu-te ca ai primit o mostenire - vei trai in lipsuri si nevoi. Dacă visezi că ai primit o moștenire, visul reprezintă oportunități care sunt disponibile pentru tine în viața reală. Alternativ, se sugerează că mergi de obicei, pe drumul tău fără ... "
Motocicleta : Vis rau, se zice ca prevesteste conflicte majore, certuri, violente. Dacă visezi un motor visul reprezintă inima ta și puterea ei. Să iei în considerare starea motorului și modul în care funcţionează. Dacă motorul nu pornește, atunci visul simbolizează unele obstacole care împiedică ... "
Muiere.Femeie : Cel mai bun vis este acela in care vezi femei stricate. Semnificatia acestui vis - vei avea noroc la loterie. Cu cat mai multe prostituate vei visa, cu atat norocul tau va fi mai mare. De vei visa o femeie nascand, vei scapa de unele greutati viata ta va deveni mai suportabila. Muiere batrana pe ... "
Multime : De vei visa o multime de oameni, bine iti va merge, vei avea o viata sociala bogata si relatii bune cu apropiatii. Sa visezi ca esti sau faci parte dintr-o mulțime sugerează că ai nevoie de spațiu pentru tine. Ai nevoie de singurătate pentru a reflecta asupra unei situații și pentru a-ti ... "
Muncitor,Munca : Un om care munceste va fi intotdeauna semn bun. Deci vei avea niste castiguri, precum si relatii bune, acasa si la serviciu. Dacă visezi că eşti în căutarea unui loc de muncă, visul sugerează că te simți neîmplinit și frustrat într-o etapă a vieţii tale. Dacă aplici pentru mai ... "
Munte : Visul cu munte presupune o piedica, o dificultate. Destul de rau va fi, de exemplu, daca te visezi mergand spre un munte. Muntele mai inseamna si efort mare, munca grea, chin. Muntele, mai ales daca este inalt, poate insemna si faptul ca vei face un drum lung. A vedea munții în vis semnifica ... "
Murind,a_muri : Visul in care moare cineva prevesteste dificultati, greutati, necazuri - niste probleme de viata care nu se vor rezolva atat de usor. De vei visa ... "
Musafiri : Se spune ca musafiri in vis de vei vedea, noroc vei avea in viata de zi cu zi. Acest noroc vine de-acolo de unde nu te astepti. De vei visa ... "
Muscatura : De vei vedea asa ceva in vis sau de vei visa ca esti muscat de un caine, de exemplu, semn e ca urmeaza momente ceva mai tensionate in viata ta. Vei avea niste conflicte. Se mai zice ca de vei visa ca te ataca un caine sau mai multi, vei avea o pierdere de bani sau vei fi implicat intr-o activitate ... "
Mustata : Nu e vis bun, vei trece prin ceva neplacut, ba chiar s-ar putea sa fie ceva rau de tot. Vazute in vis, mustatile pot insemna si faptul ca esti barfit. Sa visezi ca ai o mustață atunci când nu ai într-adevăr una înseamnă că ascunzi un aspect al tau. Iti pui o deghizare sau prezinti un ... "
Muste : Visul iti prevesteste faptul ca vei bate pasul pe loc in ceea ce faci, ba - mai mult decat atat - vei regresa, mai ales daca te visezi omorand muste. E bine daca visezi muste zburand - va fi bine la serviciu sau in afaceri. A vedea muște în vis simbolizeaza mizerie și murdărie, fie fizica sau ... "
Mut : Visul acesta este un avertisment pentru tine: trebuie sa fii „ mut", adica sa fii mai discret, deoarece flecaresti (barfesti) cam mult si nu e ... "
Mutat,mutare : De visezi ca te muti sau ca altcineva apropiat tie se muta, semn de innoire este - viata ta ar putea lua o alta infatisare. A te muta - vis ce-ti ... "
Mutilat : Se spune ca daca vei visa un mutilat, mai ales un mutilat de razboi, iti va merge foarte bine in dragoste. La fel de bine este si daca tu te vei ... "
Muzica,muzicanti : Muzica placuta de vei auzi, semn bun este - vei primi niste vesti bune si s-ar putea sa fii invitat la o petrecere. Muzica neplacuta, muzica straina tie de vei auzi, vei avea sufletul greu si s-ar putea sa ai motive de suparare. Muzicanti de vei visa, prevestire de logodna sau de casatorie este. ...

Interpretarea viselorAlege prima litera a simbolului din vis