Limbajul trupului

 
 
 
 
         Limbajul corpului uman este o forma importanta de comunicare nonverbala, care ne permite sa comunicam intentii si emotii prin intermediul expresiilor faciale, miscarii corpului si posturii. Aceasta poate fi folosita in contexte sociale, cum ar fi la locul de munca sau in relatii personale, pentru a ajuta la comunicarea si la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti.

    Categoria 1: Expresiile faciale :
  Expresiile faciale sunt una dintre cele mai evidente forme de limbaj corporal. Acestea comunica emotiile noastre, dar si intentiile si atitudinile noastre fata de cei din jur. Iata cateva exemple de expresii faciale si semnificatiile lor:

Zambetul - este cea mai comuna expresie faciala asociata cu fericirea si bucuria.
Incremenirea fetei - este o expresie care sugereaza teama sau stres.
Ridicarea sprancenelor - poate sugera surprindere sau scepticism.
Inchiderea ochilor - poate fi interpretata ca o expresie de plictiseala sau de relaxare.
Inchiderea buzelor - poate sugera dezacord sau nemultumire.
Aceste expresii faciale pot fi utilizate in diferite contexte sociale, cum ar fi la locul de munca sau in relatii personale, pentru a ajuta la comunicarea emotiilor si a intentiilor noastre. De exemplu, un zambet poate sugera un ton pozitiv sau prietenos in timp ce o expresie ingrijorata poate sugera o nevoie de ajutor sau de sprijin.

    Categoria 2: Miscarile corpului :
  Micscarile corpului sunt un alt aspect important al limbajului corporal. Acestea includ atat miscarile voluntare, cum ar fi gesturile cu mainile sau pozitia corpului, cat si miscarile involuntare, cum ar fi tremuratul sau agitatia. Iata cateva exemple de miscari corporale si semnificatiile lor:
Incrucisarea bratelor - poate sugera o atitudine defensiva sau negativa.
Intinderea mainilor - poate sugera deschidere si incredere.
Aplecarea corpului - poate sugera interes sau atentie.
Mersul rapid - poate sugera grabirea sau ingrijorarea.
Tremuratul - poate sugera anxietate sau frica.
Aceste miscari corporale pot fi folosite pentru a comunica atat emotii, cat si intentii. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a intari comunicarea verbala sau pentru a adauga o dimensiune suplimentara la conversatie.

    Categoria 3: Pozitia corpului :
  Limbajul pozitiei corpului este o forma importanta de comunicare nonverbala, care ne permite sa comunicam atitudinile noastre fata de cei din jur si situatii. Aceasta poate fi folosita in contexte sociale, cum ar fi la locul de munca sau in relatii personale, pentru a ajuta la comunicarea si la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti. In acest eseu, vom explora limbajul pozitiei corpului, pentru a intelege mai bine cum putem folosi aceasta forma de comunicare in mod eficient si pentru a ne imbunatati abilitatile de comunicare nonverbala.

Pozitia erecta - Aceasta pozitie sugereaza o atitudine de incredere si putere. Cand stam drept, cu umerii inapoi si cu capul ridicat, sugereaza faptul ca suntem increzatori si puternici.
Pozitia aplecata inainte - Aceasta pozitie poate sugera interes sau atentie. Cand aplecam corpul spre interlocutor, sugereaza faptul ca suntem interesati de ceea ce spune si vrem sa fim implicati in conversatie.
Pozitia cu umerii lasati - Aceasta pozitie sugereaza o atitudine de subordonare sau de dezinteres. Cand lasam umerii sa cada in jos si nu stam drepti, sugereaza faptul ca nu suntem interesati de ceea ce se intampla in jur sau ca suntem slabi si fara putere.
Pozitia cu mainile pe solduri - Aceasta pozitie sugereaza o atitudine de putere si de incredere in sine. Cand punem mainile pe solduri, sugereaza faptul ca avem incredere in noi si ca suntem hotarati.
Pozitia incrucisata - Aceasta pozitie poate sugera o atitudine defensiva sau negativa. Cand incrucisam bratele, sugereaza faptul ca suntem in defensiva si nu suntem dispusi sa ascultam sau sa colaboram.
Pozitia cu mainile in buzunar - Aceasta pozitie sugereaza o atitudine de relaxare sau de nesiguranta. Cand punem mainile in buzunar, sugereaza faptul ca suntem relaxati si fara griji sau ca suntem nesiguri si ne simtim vulnerabili.
Pozitia cu mainile impreunate - Aceasta pozitie sugereaza o atitudine de reflectie sau de decizie. Cand ne punem mainile impreunate, sugereaza faptul ca suntem in proces de reflectie sau ca am luat deja o decizie.
Pozitia cu un picior peste celalalt- Aceasta pozitie poate sugera o atitudine de superioritate sau de relaxare. Cand punem un picior peste celalalt, sugereaza faptul ca suntem relaxati sau ca avem o atitudine superioara.

Aceste pozitii corporale pot fi folosite pentru a comunica atat emotii, cat si intentii. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a intari comunicarea verbala sau pentru a adauga o dimensiune suplimentara la conversatie.

Dictionar de vise

 

 

Alege prima litera a simbolului din vis