Interpretare vise cu D

Simbolurile in culoarea albastra sunt link catre interpretarea viselor in detaliu, cu toate variantele viselor explicate


DA: (afirmatie) vezi accept; (a oferi cuiva ceva) altruism, generozitate, capacitate de sacrificiu,
DANS: semn bun; cooperare, respectarea unor reguli impuse de altii pentru a ajunge la realizarea scopurilor propuse; (dansând singur) lipsa de griji; perioada fara probleme, nevoie de relaxare, dorinta de independenta, de exprimare libera a sentimentelor; libertate sexuala sau sentimentala; (dans în doi) dependenta totala de partener; dorinta de a depinde de celalalt; lipsa autoritatii si a libertatii personale; supunere, umilinta în fata altuia mai puternic; nevoia de a fi condus, ghidat, sfatuit; (dans în grup) participare, implicare, nevoia de a face parte dintr-o colectivitate; dorinta de integrare, dar pastrând independenta; (ansamblu de dans) nevoia de a fi instruit, dorinta de a ajunge la perfectiune; (dans ritmat) nevoie de actiune, de implicare totala, fuga de rutina si plictiseala; (dans popular, hora, sârba, polca etc) libertate deplina de miscare si exprimare, fara a mai tine cont de restrictii si reguli; independenta, rupere de orice tipar; (dans lent cu o persoana de sex opus sau dans erotic) dorinte, nevoie de afectiune si apropiere fizica; (dans clasic; menuet, cadril etc) educatie rigida care îsi limiteaza libertatea emotionala; incapacitatea de a te elibera de complexe sau restrictii impuse de societate; (tango) senzualitate, dorinte aprinse, dragoste înfocata, pasiune; (dans la discoteca) libertate, dorinta de rupere a oricaror limite sau interdictii, eliberare sexuala, lipsa de griji.
DANTELA: romantism, amintiri, senzualitate, afectiune, melancolie, rafinament în dragoste, delicatete, nevoie de afectiune din partea persoanei iubite, dragoste platonica.
DATORII: (tu având la altii) necesitatea de a-ti pastra promisiunile si de a-ti îndeplini obligatiile si angajamentele, necesitatea de a nui dezamagi pe ceilalti; nevoia de a-ti dovedi buna intentie, de asi face pe altii sa aiba încredere în tine; marturii de bunavointa; (altii având la tine) neîncredere în oameni, dezamagiri.


DARÂMA: pierdere, teama de esec; (o casa, un zid etc) dorinta puternica de a reface ceva gresit în viata personala.                                          
DEAL: mic impas, greutati temporare, piedici de scurta durata, efort în plus pentru a ajunge la o realizare.
DEASUPRA: (aflândute deasupra unui loc sau a unei pozitii) superioritate, avantaj, atuuri în fata altora, sanse în plus de a câstiga întro confruntare, încredere în fortele proprii, sperante, optimism.
DECOLTEU: (daca esti femeie, având decolteu foarte amplu la rochie) nevoia de a-ti folosi sau pune în evidenta mai mult calitatile fizice; sinceritate, sentimente curate, dorinta de a-ti împartasi emotiile; (la o femeie, dar cu senzatie de jena) incapacitatea de a-ti folosi calitatile fizice, feminitate sau sexualitate frustrata sau reprimata, incapacitatea de a-ti exprima deschis sentimentele; (daca esti barbat, vazând la o femeie) dorinte sexuale.
DEDESUBT: (aflândute sub un obiect, loc sau pozitie) inferioritate, dezavantaj, lipsa unor atuuri în fata altora, sanse în minus de a câstiga întro confruntare, neîncredere în fortele proprii, sperante pierdute, pesimism.
DEGETE: element de context ce vizeaza activitatea personala; (mai putine degete la o mâna sau degete rupte sau taiate) fragilitate, sensibilitate, lipsa mijloacelor de a dobândi niste rezultate concrete; neîndemânare, stângacie; (mai multe degete la mâna) entuziasm, exces de zel, munca suplimentara în ceea ce faci, îndemânare, pricepere; (prinse în usa) piedici, esecuri, greseli, efort inutil; (scurte sau groase) lipsa de îndemânare, stângacie, munca în zadar, lipsa cunostintelor necesare în activitatea de zi cu zi; (lungi sau subtiri) îndenare, pricepere, munca folositoare, efort sustinut, dibacie, munitiozitate, atentie la detaliu.
DELFIN: necesitatea de a fi, înainte de toate, prieten cu persoana iubita, transformând relatia sentimentala întruna rationala; buna comunicare, întelegere, prietenie, afectiune, exprimare libera a emotiilor si sentimentelor.
DEMISIE: (dânduti demisia) fuga de raspundere, teama de a continua un proiect, neîncredere în fortele proprii; (demisia ta aprobata de sefi) teama ca nu esti acceptat întro colectivitate, defecte sau erori greu de ascuns, dezamagiri, atentionari, avertismente din partea unor superiori, nesiguranta pentru ziua de mâine; (demisia ta respinsa de sefi) sanse de reabilitare profesionala, nevoia de implicare maxima în ceea ce faci, asumarea unor responsabilitati; (fiind demis de catre sefi) atentionare, risc de a gresi, teama de a fi pedepsit, nesiguranta, stres.
DENTIST: teama sau nevoia de a înfrunta o situatie dificila, dar necesara, pentru a-ti ameliora pozitia sau imaginea care probabil a avut de suferit; nevoie de ajutorinterpretare vise.


DESCHIDE: (o usa, o cutie etc) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început.
DESCOPERI: (ceva nou, ceva necunoscut, un teritoriu, o inventie) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început, adevaruri iesite la iveala, curajul de a înfrunta realitatea.
DESCULT: umilinta, greutati, dezonoare, perioada dificila în plan material.
DESERT: relaxare, buna întelegere, perioada placuta, lipsita de griji, împacare, nevoie de recuperare dupa efort, confort, situatie materiala satisfacatoare.
DESHERT: (înaintând, ratacit, traind în desert) izolare, retragere, rezistenta a efort, nevoi neîmplinite, stagnare, singuratate, lipsa de afectivitate, viata stearpa, fara evenimente deosebite, lipsa de activitate, piedici materiale, incapacitate de a-ti colora viata; (dune) pierderea controlului asupra timpului, mobilitate, schimbari permanente, incapacitate de a-ti gasi locul stabil în viata, instabilitate, nesiguranta.
DEZBRACA: sinceritate, naivitate, credulitate în fata celorlalti; vulnerabilitate, fragilitate, posibilitatea de a fi ranit, lipsa unei protectiiinterpretare vise.
DIAMANT: (purtând) element de context ce vizeaza obiecte, situatii valoroase, cu semnificatii deosebite, la care tii mai presus de orice. (vazând) dorinta, invidie, gelozie, necesitatea de a descoperi modul în care poti atinge un ideal, poti obtine ceva catre care tinzi; tel de atins.
DIAVOL: pericole din exterior sau chiar din interiorul tau, acea parte negativa a ta care îsi împiedica evolutia; placere de a face rau sau de a distruge, rputate, sentimente negative, gândire negativa, autodistrugere, actiuni prin care îti faci singur rau sau îi afectezi negativ si pe ceilalti; teama, anxietate, riscul de a gresi sau de a face ceva necinstit; tentatie, ispita, pacat.
DICTARE: (tu scriind dupa dictare) pozitie de inferioritate, umilinta, docilitate, supunere în fata celor mai puternici; (tu dictând altuia) dorinta de a-ti dobândi autoritatea în fata cuiva, capacitatea de ai conduce pe altii.
DICTIONAR: riscul de a nu fi înteles de ceilalti din cauza unui comportament sau a unei atitudini originale sau ciudate; neîntelegeri, discordante de principii sau opinii; (cautând un cuvânt în dictionar) nevoia de a gasi un limbaj comun sau a unei cai de mojloc în comunicarea cu ceilalti; originalitateinterpretare vise.


DIMINEATA: dorinta unui nou inceput, inititiva, spirit intreprinzator, libertate de actiune si exprimare, relaxare, sentimente pozitive, optimism.
DINTI: (urâti, stricati, cazuti, murdari, rupti) riscul de a-ti strica imaginea personala, reputatie stirbita, teama de a face impresie proasta întro situatie importanta, timiditate, neimplicare, retragere de teama de a nu fi la nivelul asteptarilor altora; neîncredere în fortele proprii; teama de a-ti exprima parerile; (frumosi, albi, curati) încredere de sine, initiativa, curajul de a iesi în fata, parere buna si respect de sine, autocontrol, comunicare eficienta cu cei din jur, curajul propriilor pareri; (pusi, falsi, dantura artificiala) amagire, aparente înselatoare, minciuna, parere falsa; (de animal) vezi colti.
DINOZAUR: element de context ce vizeaza evenimente din trecut, inutile în prezent, dar care pot crea înca panica si anxietate.
DIRIJOR: nevoie de organizare, putere, dominare, implicare, concentrare; asumarea responsabilitatilor; autoritate, spirit întreprinzator, stabilitate emotionala, necesitatea de a dovedi ca esti un om de încredere;
DISC: element de context ce vizeaza situatii repetabile, care sau mai petrecut cândva, care apar în viata ta periodic, regulat, capabile sa te afecteze de fiecare data la fel. interpretare vise
DISPAREA: insecuritate, neîncredere, anxietate, teama de a pierde controlul.
DISTANTA: (ramasa intre tine si alte elemente de context) asteptare, rabdare, final iminent, apropierea de un rezultat concret; asigurare in caz de pericol, protectie, pastrarea controlului; (a mai avea de parcurs o distanta pana sa ajungi undeva) elemente de context ce vizeaza viitorul, situatii in desfasurare, dar car nu au ajuns la un final; (ceva vazut la mare distanta) element de context ce vizeaza situatii in care nu esti implicat, la care esti doar simplu spectator.
DIVORT: nevoia de a schimba ceva in viata, chiar daca necesita un sacrificiu; dorinta sau nevoia de a-ti recapata independenta; rasturnare dificila de situatie, dar care poate aduce ordine in viata personala; renuntarea la o situatie cu are erai obisnuit.
DOCTOR: nevoie de sprijin intr-o problema dificila; teama sau nevoia de a infrunta o situatie dificila, dar necesara; nevoia de a primi un sfat de la o persoana cu autoritate si experienta;
DOLIU: (a purta doliu sau al aseza la usa) suferinta, teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de compatimire.
DORMI: (adanc) fuga de raspundere, pasivitate, inactivitate, neimplicare; indiferenta; (imbracat) graba, lipsa de timp, termen limita, nevoia de a actiona imediat, urgenta, stress, incapacitatea de a te relaxa; (dezbracat) confort aparent, vulnerabilitate, lipsa de protectie; (singur) siguranta, odihna, relaxare, indiferenta; (cu cineva) indiferenta fata de problemele altuia, nevoie de responsabilitate sau de angajare alaturi de cineva; (afara, in picioare, incomod, dezvelit, in frig) disconfort, nesiguranta, probleme, piedici, stres, griji, anxietate, teama, incapacitatea de a te rupe de probleme.interpretare vise
DROG: amagire, teama de a infrunta realitatea sau greutatile, refugiu intr-o lume imaginara, pierderea contactului cu realitatea, fuga de responsabilitati; eschivare; refugiu, izolare, lasitate; batere in retragere; pierderea increderii in fortele proprii; situatie riscanta, aparent calma.
DUS: (cabina de dus) singuratate, nevoie de afectiune, viata emotionala reprimata, intimitate; (facand) nevoie de uitare, de depasire a unor situatii cu mare incarcatura emotionala.


Dama : Femeia vazuta in vis nu prevesteste de bine decat foarte rar. Conflict cu cei din jurul tau vei avea daca visezi un grup de dame, de femei -mai ales daca e vorba despre femei de lume. Femei de lume de vei visa mai inseamna si boala pentru tine, precum si alte necazuri, adica o viata plina de ... "
Dans : ti se va indeplini o dorinta daca vei visa oameni dansand, mai ales daca e vorba de oameni foarte multi aflati in dans. Daca si tu esti in dans, nu mai e atat de bine, s-ar putea sa ai probleme in familie, mai ales cu sotul sau sotia. Sa visezi ca dansezi semnifică libertatea de orice ... "
Dar : Vis bun. Cinste si castig, daca te visezi primind daruri. Bogatie - daca tu esti cel care face daruri. in cazul in care te visezi facand daruri de nevoie, din interes, o pierdere de bani vei avea. de vei visa ca primesti daruri, te vei bucura de cinste si vei avea parte de castiguri; In cazul in ... "
Deal : Deal suind de vei visa, dificultati se anunta, dar cu o reusita in cele din urma. Atunci cand visezi ca nu poti sa urci dealul, desi doresti foarte mult acest lucru, semn e ca in viata reala vei avea un esec. Deal mare, cotropit de verdeata, de iarba verde, de padure infrunzita, de culturi verzi, ... "
Decapitare : Sa visezi ca tu sau altcineva este în curs de a fi decapitat semnifică judecata slaba sau o decizie proastă pe care ai făcut-o și acum o regreti. Nu gândesti clar și refuzi să vezi adevărul. Ai nevoie să confrunti situația sau persoana in cauza, în ciuda durerii și a disconfortului pe ... "
Deget : Degete multe de vei vedea in vis, mai ales daca sunt unite, forta si reusita inseamna, castig. Aceste degete puternice si unite mai prevestesc prietenie durabila. De te vei visa cu degete lipsa; nu te speria, e de bine, iti va spori familia. Degete care te dor - vis rau, semn de necazuri sau ... "
Dentist : Sa visezi ca esti la dentist reprezintă preocupările tale cu privire la aspectul tau. Alternativ, se sugerează că ai o oarecare neîncredere în sinceritatea și onoarea unor persoane din viața ta. Te confrunti cu unele momente de anxietate sau de durere, dar pe termen lung vei deveni o ... "
Descalecare : De visezi ca te dai jos din saua pusa pe un cal, de liniste, de tihna vei avea parte. Daca descaleci de pe alt animal, visul nu mai e atat de bun, relatiile tale cu oamenii din preajma vor cunoaste unele momente mai tensionate. de vei visa ca descaleci un cal, prevestire de odihna, de liniste si ...

Descult : Visul acesta e semn de saracie. Prin urmare, cu saracia te vei confrunta in viata de zi cu zi. Sa visezi ca esti descult reprezintă atitudinile tale ludice și un cadru relaxat, fără griji, al minții. Alternativ, fiind desculț indică sărăcia, lipsa de mobilitate, sau neînțelegere. Ai ... "
Desene : Sa visezi ca desenezi reprezintă o expresie a abilităților tale artistice latente. Ai nevoie sa-ti arăti mai mult creativitatea în viața de veghe. Sa visezi ca viata ta reala este descrisa într-o lume a desenelor animate sugerează că percepi lumea într-un mod comic și neserios. Acest ... "
Desert : Sa visezi ca mergi pe jos printr-un deșert înseamnă pierderi și nenorocire. Poate suferi din cauza unui atac asupra reputației tale. Deșerturile sunt, de asemenea, un simbol al sterilității, al singurătatii și al sentimentelor de izolare si disperare. Peisajul deșertic poate fi, de ... "
Dezbracat : Explicatia acestui vis seamana cu aceea data visului in care apari descult. E vorba de lipsuri cauzate in special de Faptul ca nu te simti in stare sa intreprinzi si tu ceva. Sa visezi ca esti gol denota teama de a fi descoperit si expus pe activitățile tale. Simți că esti judecat ... "
Diamant : In general, de vei visa ca ai sau ca gasesti o piatra atat de scumpa, bine iti va li, vei avea castig, vei aduna bogatie. Visul acesta mai poate prevesti si o casatorie. Atunci cand te visezi adunand pietre scumpe, diamante, semn este ca mult te vei agita, ca mult iti vei da silinta, dar afacerile ... "
Diavol : A-l visa pe cel murdar si urat nu poate fi decat un semn rau. Vei fi ispitit in viata de zi cu zi la multe rele, la multe afaceri periculoase, vei fi tentat la fruct oprit, vei primi vesti rele. De vei visa ca te chinuieste diavolul, vis cumplit este, dar e numai un semnal ca in viata reala ai ... "
Dinti : Chiar si in vis, dintii dau indicatii despre starea de sanatate. De aceea, daca te vei visa cu dinti frumosi, sanatosi, inseamna ca starea ta de sanatate este buna. Culmea este ca si aspectele neplacute ale dintilor, vazute in vis, au explicatii pozitive. Dinti stricati, dinti in paragina ... "
Discurs : Sa visezi ca vorbești în public indică faptul că trebuie sa-ti exprimi sentimentele și gândurile tale cu voce tare. Ai nevoie de a comunica ceva important și / sau urgent. Alternativ, visul poate evidenția frica și nervozitatea de a vorbi în public, mai ales dacă trebuie sa faci un ... "
Disectie : Sa visezi ca diseci ceva sugerează ca încerci sa ajungi la miezul unor probleme. Alternativ, visul poate indica faptul că analizezi prea mult o situație sau o problema. Ia în considerare, de asemenea, ceea ce se diseca. În special, să visezi că diseci o broască indică faptul că ... "
Divort : Să visezi ca ai un divorț sugerează că trebuie sa diferentiezi intre diferitele lucruri din viața ta și sa le prioritizezi. Poate că trebuie să te desparti de unele probleme sau aspecte al tale. Alternativ, visul arată că ai o teamă de separare sau o teama de a fi singur. Ai putea fi ... "
Doctor : Se zice ca daca vei vedea doctorul in vis, il vei vedea si in viata reala, adica te vei imbolnavi. Daca doctorul din vis e cineva din familia ta, visul e bun - urmeaza nn eveniment in familie, probabil o casatorie. Alic explicatii date acestui vis: doctorul poate prevesti si reusita in afaceri, ... "

Doliu : De vei visa ca porti doliu, urmeaza o perioada buna in viata ta, vei sta bine chiar si din punct de vedere material. Sa visezi ca esti in doliu sugerează că iti reprimi durerea. Poate că ceva te deranjează mai mult decât îți dai seama. Ai nevoie sa-ti exprimi tristetea si nu sa o păstrezi ... "
Dormind,a_dormi : De te vei visa dormind, e semn ca te vei imbolnavi. Unele explicatii date acestui vis spun ca e posibil sa pierzi si niste bani. Dormind pe iarba verde - te va cauta norocul. Dormind langa o femeie de te vei visa, probleme sentimentale vei avea si o stare sufleteasca rea. Dormind intr-un leagan - ... "
Dovleac : Visul e bun atunci cand te visezi semanand seminte de dovleac. De vei manca dovleac, in vis, semn de boala este sau de probleme materiale. A vedea un dovleac în visul tău înseamnă deschidere și receptivitate la idei și experiențe noi. Un dovleac este, de asemenea, un simbol al ... "
Drac : (drac, uciga-1 toaca, necuratul) - necazuri, tentatii, vesti proaste; draci chinuindu-te - ai multi dusmani care-ti vor raul; daca un barbat va visa draci cu coarne, semn e ca femeia lui nu este prea intelegatoare. A vedea draci în visul tău înseamnă frică, limitări, și aspectele negative ... "
Dragon : A vedea un dragon în vis reprezintă voința puternică și o personalitate de foc. Ai tendinta sa te ghidezi dupa pasiunea ta, care te poate duce în necazuri. Ai nevoie să-ti exerciti mai mult auto-control. În culturile orientale, dragonii sunt văzuti ca creaturi spirituale, simbolizând ... "
Dragoste : Un vis despre dragoste sau de iubire, sugerează sentimente intense referitoare la o relație din viaţa reală. Visul se referă la mulțumirea ta cu ceea ce deja ai și unde trăieşti. Pe de altă parte, visul poate fi compensatoriu și implică faptul că nu primeşti suficientă iubire în ... "
Dreapta : Să visezi partea dreaptă reprezintă realitatea conștientă, acțiunea deliberată și gândurile raționale. Visul poate fi, de asemenea, un joc de cuvinte cu privire la corectitudinea unei idei, decizii sau plan. Visul îţi spune că faci un lucru bun sau că eşti pe drumul cel bun. ... "
Droguri : Sa visezi ca esti in posesia sau iei droguri semnifică nevoia de o "rezolvare rapida" sau de o evadare din realitate. Poate te indrepti catre o alternativă potențial dăunătoare ca o evadare imediata de la problemele tale. Intreaba-te de ce ai nevoie de drogurile din vis. Ce crezi ca vor face ... "
Drum : Drum mare, modern - autostrada, de vei vedea in vis, semn bun este, viata si afacerile tale vor cunoaste o dezvoltare buna, profitabila, iar cei din jur iti vor acorda mare atentie. In caz ca te visezi la drum, vei avea necazuri, suparari. Drum de fier, cale ferata de vei vedea in vis, noroc ... "
Dublura : A-ti vedea propria dublura în visul tău este o reflectare a acțiunilor tale negative. Visul iti arată consecințele acțiunilor tale și ceea ce nu ar trebui să faci. Alternativ, visul înseamnă ghinion, pericol, și / sau boala. Sa visezi ca te lupti cu dublura ta înseamnă că te lupti ... "
Dud,dude : Acest fruct neinsemnat prevesteste viata buna in familia ta si castiguri. Nu e bine daca te visezi mancand dude - vei avea probleme sufletesti si ... "
Dulap : Dacă visezi că foloseşti un dulap, visul semnifică aspecte proprii care au fost ţinute ascunse în interior. Trebuie să iei în considerare ce elemente și obiecte sunt în dulap. În special, dacă visezi la un dulap școlar denotă sentimente ascunse, cunoștințe și atitudini de care ai ... "
Dulceata : Vis ce prevesteste placeri si castiguri. De te vei visa mancand dulceata, noroc in afaceri vei avea. de vei visa dulceturi, in orice forma, ... "

Dulciuri : Dacă visezi că mănânci dulciuri visul reprezintă indulgență, senzualitate și plăcere interzisă. Poate că ai fost privat de unele bucurii sau plăceri iar visul este o modalitate pentru tine de a te recompensa. Alternativ, simbolul visului este o metaforă pentru iubite sau pentru cineva ... "
Duminica : De te vei visa in ziua de duminica, in perioada urmatoare iti va fi bine, vei li bucuros, vei avea o stare sufleteasca luminoasa prevesteste ... "
Dumnezeu : Vis minunat. in tot ce gandesti, in tot ce faci, in tot ce speri, numai bine iti va fi. A-l vedea pe Dumnezeu în vis semnifică spiritualitatea și exprimarea sentimentelor tale despre divinitate. Dumnezeu simbolizeaza, de asemenea, o noțiune de neatins de perfecțiune. Astfel, un astfel de vis ... "
Durere : Sa visezi ca te doare ceva sugerează că esti prea dur cu tine, mai ales în cazul în care o situație a fost scăpata de sub control. Visul poate fi, de asemenea, o reflectare fidelă a durerii reale care există undeva în corpul tău. Visele pot dezvălui și avertiza cu privire la probleme de ... "
Dus : Dacă visezi că faci un duș limpede cu apă proaspătă visul simbolizează reînnoirea și iertarea spirituală sau fizică. Te speli de poverile din viața ta. Alternativ, visul poate fi o metaforă că "linguşeşti" pe cineva cu cadouri sau dragoste. Dacă visezi că faci un duș cu apă ... "
Dusmani : Se zice ca daca iti vezi dusmanii in vis, situatia ta materiala va fi buna, iar prietenii iti vor tine mereu partea. Dacă îl visezi pe dușmanul tău, visul reprezintă idei opuse și atitudini contradictorii. Eşti în perioada de negare despre ceva sau cineva pe care îl respingi. Dușmanii ...

Interpretarea viselorAlege prima litera a simbolului din vis