Interpretare vise cu B

Simbolurile in culoarea albastra sunt link catre interpretarea viselor in detaliu, cu toate variantele viselor explicate

B: (litera) lucru de importanta secundara în activitatile actuale; spirit practic, rabdare, delasare, sensibilitate, dependenta. interpretare vise
BABA: persoana respingatoare, sacaitoare, posibil periculoasa.
BACALAUREAT: actiune de importanta majora în activitatea actuala, cu scopul de a scoate la iveala calitati personale de care nici nu erai constient; maturizare, seriozitate în crestere. interpretare vise
                                         
BACSIS: (primind) jignire, umilire, ai impresia ca faci ceva sub nivelul tau; (oferind) compromis, renuntari împotriva vointei pentru a rezolva o situatie neplacuta.
BAGAJ: opinii, atitudini, sarcini, responsabilitati noi; schimbari, mutari, calatorie asteptata si pregatita din timp; competenta intr-un anumit domeniu, talente deosebite; relatii utile; greutati întampinate, cunostinte necesare, acumulate în timp.
BAIE: nevoie de ordine si organizare în propriile ganduri; impunerea unei ordini în gandire; trebuie sa scapi de unele emotii inutile; (facand baie) nevoie de schimbare pe plan sentimental si emotional; oboseala psihica, nevoie de odihna; (facand baie cu alte persoane) barfe, vorbe neplacute care te pot afecta, intrigi sentimentale; (facand baie în apa murdara) boala, stare de sanatate precara, relatie sentimentala sufocanta, nedemna, producatoare de suferinta; (facand baie în apa curata) vindecare dupa o perioada de boala sau neajunsuri; sanatate, viata lunga, casatorie timpurie; schimbari emotionale profunde, de optica, de mentalitate; relaxare; eliberare de ganduri negative sau rele, de probleme si prejudecati; nevoie de odihna si detasare, de eliberare a mintii de povara grijilor. interpretare vise


BAL: companie placuta, flirt, dorinta de a te implica intr-o relatie sentimentala noua; (însotit) distractie, placere, vedelie, lipsa de griji; (neînsotit) disponibilitate pe plan emotional, esti gata de o noua relatie sentimentala, de aceea iesi în întampinarea ei; (mascat) prieteni falsi, minciuni, înselatorii, persoane care vor sa ti se bage sub piele abpordand o fata sau o personalitate înselatoate. interpretare vise
BALANTA: dezechilibru, contradictii, nemultumiri, inegalitate, nedreptate, deosebiri acute; se cere o evaluare corecta a situatiei înainte de a lua o decizie; diplomatie, puutere de convingere, prietenie, simpatie, negocieri.
BALAUR: temeri ascunse intime, pe care nu leai dezvaluit nimanui; se cere destainuirea acestor temeri unor persoane de încredere; pericol iminent pe plan sentimental; relatie sentimentala ardenta, dar paguboasa; dusmani pe fata; piedici, eforturi pentru a ajunge la o reusita; se cere înfruntarea pericolului.
BALCON: dorinta de a fi remarcat, de a iesi în evidenta; dorinta de a ocupa pozitii sociale publice, relatii cu persoane cu functii importante.
BALEGA: activitati penibile, înjositoare, umilitoare, dar care pot aduce în cele din urma reusite si succes; compromisuri folositoare, concesii, sacrificii trecatoare, dar profitabile în viitor. (morman) stimulente, impulsionare, încurajare, sperante, planuri de viitor; (animal facand) asteptari mari, sperante, dorinta de a te implica intr-un proiect de anvergura; (în drum) necazuri, vorbe rele, suparari; surprize neplacute; (murdarindute) mici castiguri, mici realizari, solutii de moment, care pe altii iar putea face sa sufere sau care altora lear parea ridicole; (folosind cu un scop precis) planuri de viitor, sperante, perspective, munca, efort depus, pregatiri; interpretare vise
BALENA: protectie, ajutor, emotii coplesitoare; emotivitate exagerata; probleme greu de trecut, cu mult stress; neliniste, zbucium sufletesc; (orca, balena ucigasa) protectia unei persoane ale carei intentii nu pot fi aflate; lipsa de încredere, aparente înselatoare. interpretare vise
BALERIN: suplete, agilitate, rapiditate în actiune, reactii prompte, frivolitate, usurinta de a evita obstacolele; gratie si forta deopotriva.
BALON: (zburand) perioada fericita, succese pe plan profesional sau intelectual, dar la voia întamplarii, în care nu poti avea nici un control; noroc chior, succes neasteptat; (umflat) vise desarte, minciuni, emotii înselatoare; lucruri trecatoare, fara viitor; (spart) frustrari, dezamagiri; proiecte esuate, luciditate, trezire la realitate; (vazand pe cer) sperante noi.
BALTA: griji trecatoare, piedica neimportanta, care poate fi evitata.
BALUSTRADA: (stabila) sprijin în evolutia unui proiect; (subreda, rupta) nesiguranta, teama de a continua.
BANANE: (fruct întreg) eveniment neasteptat, fara a sti ce urmeza sa se întample; perioada de munca grea, de efort sustinut, dar cu rezultate sub asteptari; dorinta de liniste, nevoie de pauza; (stricate) prietenii false. (coaja de banana) pericol, piedici, nesiguranta, teama de a continua; (fruct decojit) dusmanii înlaturati; satisfactie, reusita.
BANCA: (în parc) odihna, repaus, nevoie de relaxare; visare, romantism; (de scoala) nevoia de a acumula noi cunostinte; imaturitate; (financiar) planuri de investitie, probleme financiare.


BANCNOTA: (una singura) lipsuri materiale; incapacitate de a actiona; (mai multe) dorinte de investire, sperante de îmbogatire; (falsa) înselatorie, frauda, risc de pierderi.
BANDAJ: (însangerat) pericol, avertisment; neplaceri daca se continua pe aceeasi cale pe plan sentimental; (alb, curat) se cere precautie si atentie înainte de a începe o actiune noua sau o relatie noua. interpretare vise
BANI: capacitatea de a-ti atinge telurile, în functie de relatia pe care o ai cu banii în vis; putere, (pierzand) nefericire în camin sau în familie; proiecte esuate; temeri de nereusita; (gasind) fericire în casa; idei noi, posibilitati ce trebuie valorificate; sanse noi; (numarand) sanse de a-ti atinge scopurile si visele si de a-ti îmbunatati situatia materiala; rabdare; (economisind) vezi economii; (furand) probleme financiare grave; (multi bani) multumire, siguranta trecatoare; lipsa de griji; (prea putini bani) lipsuri, probleme materiale grave; (primind) vesti importante, sanse de castig; sperante noi; (platind) sacrificiu, raspundere asumata, ghinion; (salariu) primesti ceva ce ti se cuvine, lupti pentru drepturile tale; (castig neasteptat) vesti, sperante, asteptare, surprize.
BARAJ: probleme pe plan familial sau sentimental, incapacitate de comunicare eficienta cu membrii familiei sau cu prietenii; (puternic, din beton) protectie, relatie sentimentala sigura, satisfacatoare; (subred, din lemne) pericol iminent, teama de a te implica sentimental; stare de nervozitate, stress, neîncredere în partener; nevoia de a lua niste decizii importante sub presiunea momentului.
BARBA: (barbat cu barba) relatii cu reprezentanti ai autoritatilor; putere, întelepciune; persoane cu functii importante în aparatul de stat; minciuni; ascunzisuri, nevoia de a apela la înselaciuni; nu cunosti înca adevarata fata a lucrurilor; (barbat care nu are barba în realitate) minciuni, tradare, ascunderea adevarului cu bunastiinta; (femeie cu barba) ghinion, insucces, surprize neplacute; nevoia de a fi mai puternic, mai convingator, apeland la calitati masculine.
BARCA: dezechilibru psihic, nesiguranta, pericol, cale provizorie pentru solutionarea unor probleme emotionale; perioada cu multe griji; (trasa la mal) sfarsitul unei perioade de zbucium intens; noi sanse sentimentale; încercare de evadare din stresul cotidian; (mai multi intr-o barca) nevoia de cooperare, pentru atingerea unui scop comun; nevoie de întelegere în familie sau cu prietenii; dorinta de împacare dupa un conflict; (calatorie linistita cu barca) progres sigur spre reusita; relatie sentimentala satisfacatoare; (calatorie zbuciumata cu barca) suparari, probleme emotionale sau sentimentale.
BARIERA: (ridicata) acces liber catre urmatoarele etape ale planurilor personale; siguranta în actiune; progres cert; (coborata) piedici care se vor înlatura cu greu, progres lent; rasturnarea proiectelor; (asteptand la bariera) rabdare în rezolvarea unor probleme; întarzieri, piedici.
BAROMETRU: rasturnari de situatie, schimbari neasteptate, spre bine sau spre rau; se cere mai multa atentie în activitatile personale, pentru a preîntampina esecurile; necesitatea de a evalua foarte bine situatia.
BARZA: un nou început; începerea unei noi etape în viata ta; musafiri; vesti; legaturi cu copiii; teama de sarcina; vindecare dupa boala; ameliorarea unei situatii dificile; revigorare; atmosfera placuta.
BASTON: (de lemn) persoana de ajutor de care va puteti folosi la nevoie, (de cauciuc) la fel ca sus, numai ca aceasta persoana sar putea întoarce la un moment dat împotriva ta; (alb, de nevazator) la fel ca primul, numai ca nu poti sti adevaratele intentii ale acestei persoane, care tear putea însela; (de maresal) la fel ca mai sus, numai ca e vorba de o persoana importanta, cu functii sus puse. interpretare vise
BATE: (pe cineva) pedeapsa, avertisment, razbunare; (la usa) încercare timida, teama de a actiona, asteptare, pozitie defensiva, tatonarea terenului înainte de a lua o decizie; (un cui) necazuri pricinuite cuiva, griji; punerea la cale a unor noi planuri sau revenirea la unele mai vechi, aducand aspecte noi în discutie.
BATISTA: (pierzand) actiunile în care teai implicat fie sentimental, fie profesional, sunt în pericol de a se destrama; sentiment de vinovatie; (alba) posibilitate de casatorie; (fluturand de adio) riscuri de despartiri, legaturi rupte, tristete, lacrimi, suparari, calatorii îndepartate; boala usoara.
BAZIN: (de înot) griji; încercare de a uita; nelinisti trecatoare; temeri; probleme emotionale; zbucium sufletesc; (golit de apa) griji puternice; incapacitate de a-ti exprima sentimentele; raceala, distanta în relatie cu ceilalti.
BALCI: placeri simple ale vietii; tendinta spre batjocura fata de altii; întalniri banale cu prietenii; neseriozitate; dispret; pierdere de vreme. interpretare vise
BAZAIT: nervi inutili, situatie agasanta, încercare de a va face cunoscut, de a iesi în evidenta.interpretare vise
BAIAT: semn bun în general; început, situatie incipienta în care va aflati. interpretare vise
BARBAT: (tanar) lipsa de maturitate în actiunile tale; (matur) stii bine ce ai de facut, esti pe drumul cel bun; (cu chip feminin) vulnerabilitate, superficialitate, incapacitate de a te descurca intr-o împrejurare dificila; caracter schimbator, incert, nehotarat; (frumos) superficialitate, încercare de a scapa de responsabilitati prin seductie. interpretare vise
BARBIERI: (singur) sinceritate; faci lucruri cinstite, vizibile, fara teama de a gresi; responsabilitate; (la barbier) cineva încearca sa formeze o imagine falsa despre tine, pentru ca, demascandute, sa încerce sa te raneasca, eschivare; lipsa de responsabilitate; neasumarea sarcinilor proprii, aruncand problemele pe umerii altora.
BATRAN: Întelepciune, putere de a ierta; experienta trecutului, lectii asumate; e timpul sa pui în aplicare cunostintele si lectiile pe care leai acumulat si învatat în trecut; forta trecutului asupra situatiilor prezente.
BAT: protectie; nesiguranta, neîncredere în fortele proprii; dorinta de a fi sprijinit de cineva din afara; certuri usoare.
BAUTURA: (racoritoare) odihna, tihna, relaxare, repaus; (alcoolica) iluzii, minciuna, aparente înselatoare, vise desarte, deruta, confuzie, falsitate; tendinte autodistructive.


BEA: (apa) nevoie de a te implica intr-o relatie sentimentala; nevoie de a fi iubit; nevoie de asociere; (alcool) ignorarea relatiilor sentimentale; afectivitate reprimata; incapacitate de a iubi; (alte lichide) amagire în dragoste; relatii sentimentale înselatoare sau periculoase; întremare a fortelor, vindecare, recuperare a fortelor; (a te abtine sa bei) frustrari, reprimarea emotiilor, incapacitate de a-ti exprima sentimentele.
BEAT: Insensibilitate, amagire, negare, teama de asumare a responsabilitatilor în plan sentimental.
BEBELUS: (plangand) piedici, probleme în plan profesional; proiecte blocate în loc; calitati; (frumos, fericit) stare de multumire personala, inocenta, ingenuitate, lipsa de maturitate, lipsa de griji, perioada linistita, sanse noi, început promitator, speranta; (urat) lipsa de încredere, griji, probleme, piedici neasteptate în proectele personale; (bolnav) stress, zbucium sufletesc, dezamagire; perioada dificila; (mergand sau învatand sa mearga) în proiectele pe care leai început, primele rezultate încep sa prinda contur; sperante mari, promisiuni; (pierzand) pierderea controlului asupra propriilor tale fapte; teama de a nu face fata cerintelor celor din jur; griji; sentiment de vinovatie; (razand) perioada fericita, plina de bucurii si satisfactie; (dormind) perioada de pauza, de detasare fata de problemele în care esti implicat; (în carucior) ajutor neasteptat în proiectele tale, care le vor face sa înainteze; (nascand) dorinta de împlinire, de realizare personala intr-un domeniu al vietii, dinamism, energie, viitor promitator; creativitate, inventivitate, imaginatie, capacitate de creatie exceptionale; (adoptand) acceptarea noilor sarcini, a noilor reponsabilitati în munca de zi cu zi, constient de dificultatile ce apar;
BEC: (aprins) ingeniozitate, creativitate, energie, entuziasm, idei si planuri noi, creativitate; (stins) rutina, banalitate, plictiseala, lipsa de idei si de entuziasm; (spart) renuntarea la proiectele începute din lipsa de noi idei; (colorat) imaginatie bogata, idei neconventionale, originalitate.
BENZINA: (a face plinul) entuziasm, energie, întremarea fortelor, dinamism, noi idei si proiecte, inventivitate, capacitate de munca intr-o perioada foarte aglomerata; (pana de benzina) boala, oboseala, stress, nevoie de odihna, de detasare; (scursa) risipa de energie, îti pierzi vremea cu lucruri inutile; (în sticla) resurse mari de energie, poate înca nefolosite, talente, calitati deosebite ce se asteapta puse în evidenta. interpretare vise
BERBEC: (între oi) siguranta, dominanta, aroganta, încredere în sine, pozitie privilegiata, laude, linguseala, apelarea la pile si cunostinte utile; (atacand) impulsivitate, încapatanare, actiune, asumarea riscurilor, combativitate, curaj, elan, autoritate, nerabdare, spirit întreprinzator, îndrazneala, initiativa; (de spart usa) atac, jignire, pericol, cucerire, victorie împotriva piedicilor.
BERE: dezamagiri, aparente înselatoare.
BETON: rezistenta, siguranta, încredere, putere, forta, curaj, durabilitate, fermitate, neclintire.
BEZELE: despartire, separare temporara, afectiune, prietenie între femei, instinct matern, grija din partea celor apropiati. interpretare vise
BIBELOU: fragilitate, vulnerabilitate, intangibilitate, precautie, stapanire de sine, disciplina, atentie sporita, grija sporita.
BIBLIE: sfat util, cale de urmat, întelegerea situatiei, adevar clar, explicatii necesare, discutii clarificatoare, încredere.
BIBLIOTECA: (rafturi pline) folosirea cunostintelor si lectiilor acumulate în folos propriu; (rafturi goale) lipsa de experienta, nevoie de a mai studia; (intr-o biblioteca) necesitatea de a apela la persoane competente pentru a primi un sfat; cautarea unor raspunsuri prin studiu sau din întelepciunea altora; (împrumutand carti de la biblioteca) necesitatea de a urma un curs sau de a apela la cunostintele altora; recunoasterea limitelor personale; (returnand cartile la biblioteca) acumulare de cunostinte, finalizarea unor perioade de studiu, posibilitatea de a oferi altora sfaturi.
BICI: pedeapsa, vinovatie, rasplata asumata pentru o greseala.interpretare vise
BICICLETA: (mergand cu bicicleta) comunicare imatura, ineficienta, dorinta de a fi înteles, exprimare infantila, lipsa de rafinament si maturitate în exprimarea ideilor; (urcand) eforturi constiente în dezvoltarea unor bune relatii cu ceilalti, comunicare buna, fructuoasa; perspective bune; (coborand) comunicare ineficienta, în care esti prost înteles de ceilalti; esecuri neasteptate, gafe, balbe, probleme de exprimare. interpretare vise
BIJUTERIE: lucru pretios, rar, special pentru tine; valori importante; (pentru barbati) bunastare, confort, avere, mari ambitii materiale sau profesionale, achizitii, lupta pentru posesiuni; (pentru femei) placere, afectiune, tandrete, atentie; (false) aparente înselatoare, minciuna, iubire nesincera, parteneri de afaceri necinstiti; necesitatea de a va reevalua principiile.
BILA: (alba) laude, aprecieri, vorbe bune, satisfactii, reusite; (neagra) critici, calomnii, barfe, nemultumiri, nedreptati; (colorate) veselie, nestatornicie, distractii; (de biliard sau de popice) planuri noi, scopuri propuse, teluri ambitioase, dorinta de a reusi.
BILET: (de intrare, de autobuz) permisiune, accept, acord, împacare, întelegere, negociere; (scris) vesti, noutati.
BINOCLU: aprofundare, studiere atenta, detaliere, întelegere perfecta a unei situatii.
BIROU: (încapere la serviciu) probleme birocratice, cu autoritatile, lucru cu acte si documente ce trebuie rezolvate; activitate intelectuala obositoare, stress, sedentarism, imobilitate, incapacitate de a actiona eficient; (masa) noutati de la oficialitati; perioada de studiu sau acumulare de informatii sau cunostinte.
BISCUIT: cearta, conflict, nemultumire; fragilitatea unei situatii, nesiguranta.
BISERICA: (în interior sau în apropiere) nevoie de protectie, de ocrotire, de liniste sufleteasca; încredere, (în departare) speranta.


BISTURIU: ajutor din afara, dur, dar necesar, pentru a iesi dintr-o situatie dificila.
BIVOL: putere, forta, energie, dar lipsa de agilitate si precizie în ceea ce faci.
BLANA: protectie periculoasa; ocrotire nesigura; (de pret) dorinta de avutie, de posesiuni materiale, de achizitii, de investitii, materialism, avaritie, lacomie, snobism.
BLOC: (de locuit) multiple relatii, cunostinte, dar superficiale; lucru în echipa; cooperare.
BLOCAT: (ceva blocat, fara a avea cheia) piedici, incapacitate de a actiona, perioada de imobilitate; lipsa de idei, de solutii; întarzieri, întreruperi, piedici în evolutia unei situatii din cauze ce nuti sunt sub control; (a bloca ceva cu buna stiinta) dorinta de securitate, asigurare în fata pericolului. interpretare vise
BLOND: slabiciune, calm, liniste, tandrete, sensibilitate, afectiune. interpretare vise
BLUZA: cenzurarea, reprimarea sentimentelor, blocaj în exprimarea sau manifestarea emotiilor. interpretare vise
BOALA: neplaceri, suparare; avertisment cu privire la starea de sanatate; grija, atentie sporita; pericol. întârzieri, piedici:
BOBOC: (de floare) început, confidente, secrete revelate, adevaruri iesite la iveala, uimire, frica de necunoscut; (de rata) început, lipsa de experienta.
BOGAT: ambitii mari, idealuri marete, sperante de evolutie si dezvoltare.
BOMBA: (explodând) energie, dinamism, entuziasm, curaj, îndrazneala, originalitate, revolta, forta; surprize, veti neasteptate; (neexplodata) primejdie, pericole, frica de esec, piedici, dusmani; nesiguranta, neîncredere, probleme iminente. interpretare vise
BOMBOANE: dorinta de împacare, de apropiere, de împrietenire; vorbe bune; întelegere; prietenie; ajutor sincer de la cineva.
BORDEI: sentiment temporar de nesiguranta, asociere cu un partener nepotrivit, necesitatea unei schimbari pentru a iesi dintr-o perioada de criza; necesitatea de a renunta la obiceiuri vicioase sau paguboase; nesiguranta, sacrificii, dezorganizare; haos; griji si lipsuri în casa sau familie; reputatie stirbita; impresie proasta în societate.
BOSTAN: absurditati, prostii, batjocura, glume proaste, teama de a cadea în ridicol, gafe.
BOTEZ: investire intr-o functie, asumare de responsabilitati, perioada de îndragostire, acceptarea unei noi relatii, onoruri, laude, modificari în viata sentimentala.
BOX: lupta, conflict, confruntare directa, nevoie de aparare sau de atac.
BRAD: (verde în padure) sanatate, viata lunga, putere, energie fizica, capacitate de munca, rezistenta; (uscat) mici probleme de sanatate, oboseala fizica, nevoie de odihna sau încetinire a ritmului de munca; (împodobit de Craciun) bucurie, dorinta de a fi ocrotit, nevoie de afectiune, asteptare, încredere, speranta, bucurie; (neîmpodobit în casa) tristete, lipsuri materiale, neplaceri, probleme de sanatate, piedici, nemultumiri, dezamagiri.
BRAT: (puternic, sanatos) putere de munca, actiune, initiativa, dinamism, energie fizica, rezistenta, solicitari profesionale; (ranit, slab) oboseala, probleme de sanatate sau pe plan profesional, teama de a pierde locul de munca, probleme de serviciu, întârzierea rezultatelor concrete în munca, piedici.
BRAT LA BRAT: posesivitate, gelozie, lacomie, teama de a fi parasit, limitarea libertatilor, constrângeri impuse pe plan sentimental; cooperare, nevoie de asociere, de companie, de prieteni.
BRÂNZA: rutina, obisnuinta, nimic nou, plictiseala, fleacuri, deziluzii, dezamagire.
BRATARA: (purtând) limitarea actiunilor, oprelisti, stapânirea impulsurilor interioare, frustrari pe plan profesional, obligatii si datorii; (rupta sau pierduta) eliberare de constrângeri, lipsa de griji si datorii; (gasind) noi îndatoriri.
BRICI: desteptaciune, inteligenta sclipitoare, cinism, spirit critic exagerat, limba ascutita.
BRICHETA: flirt, iubire nesincera sau de scurta durata, relatii sentimentale superficiale.
BROASCA TESTOASA: prudenta, perseverenta, stabilitate, încapatânare, evolutie lenta, nevoie exagerata de protectie; lipsa de griji.
BROASCA: (în apa) instinct dezvoltat de autoaparare; griji trecatoare; (în iarba sau pe uscat) incapacitatea de a actiona, de a schimba ceva pe plan sentimental; blocaj emotional; incapacitate de a-ti exprima sentimentele; (de usa) plan nou, musafiri, vizite, calatorii.
BRUNET: temperament puternic, energie, nervozitate, impulsivitate, actiune, dinamism, initiativa, simt practic.
BRUTAR  BRUTARIE: sansa de câstig, nou loc de munca, capacitate mare de munca, dorinta de munca, rezistenta la efort îndelungat, ajutor în slujba altora, altruism.
BUBA: defecte, întârzieri, piedici.
BUBURUZA: tandrete, afectivitate, sensibilitate; sanse de casatorie.
BUCATAR: rutina cotidiana.
BUCATARIE: caldura armonie familiala; (pentru barbati) lipsa de simt practic, piedici, încurcaturi, neîndemânare, stângacie, nepricepere; (pentru femei) iscusinta, pricepere, instinct matern, iesire din impas.
BUCHET: sentimente profunde, nevoie de afectiune si atentie din partea celorlalti.
BUFNITA: întelepciune, educatie aleasa; (sunet de bufnita) avertismente, temeri ascunse; perciol.
BULETIN: nerecunoasterea meritelor, controverse, îndoiala, nesiguranta, incertitudini; nevoia de a demonstra ceva; cputarea identitatii, individualitatii, maturizare.
BUMBAC: (pe câmp) abundenta prin efort; (cules) opresiune, supunere, umilire, constrângere.
BUNICI: vezi batrân. Sfaturi primte de la rude. Probleme legate de mosteniri, legaturi de familie, legaturi cu originile (tara, oras, sat); (fiind morti, dar vazândui) nevoie de protectie, de afecstiune, de atentie. (ca esti tu bunic) responsabilitati de familie.
BURETE: (a sterge cu buretele) uitare, trecere cu vederea, ignorare, un nou început, ruperea oricarei legaturi cu trecutul; (ca material) dorinta de afectiune, de ocrotire, de atentie din partea celorlalti; egoism, profit; aparente înselatoare.
BURGHIU: nevoia de a analiza mai amanuntit unele probleme, patrunzând an miezul situatiei; iritare, sâcâiala.
BURIC: dependenta, lipsa de curaj, teama de a actiona de unul singur; egocentrism, mândrie, trufie, superioritate, impotanta, laudarosenie. interpretare vise
BURSUC: bosumflare, incapacitate de a comunica deschis cu cei din jur, sentiment de nesiguranta, suparare fara motiv.
BURUIENI: neglijenta, uitare, indiferenta, ignorare; profitori, ipocrizie, necesitatea de deschidere a mintii sau sufletului, de curatire; avertisment cu privire la împovararea de sentimente negative.
BUSOLA: dezorientare, necesitate de a fi ghidat de cineva, de a gasi un exemplu, o directie mai buna.
BUSUIOC: noroc, sanatate, protectie, superstitii, afectivitate, tandrete.
BUSTEAN: impasibilitate, indiferenta, dezinteres.
BUTOI: greutati, imobilitate, dificultati în actiuni, prudenta, acumulari lente.
BUZDUGAN: autoritate, putere, energie, superioritate, prestanta.
BUZE: senzualitate, voluptate, pasiune, afectivitate, mare forta de expresie; comunicare usoara cu cei din jur; vesti, discutii.
BUZUNAR: lucruri tinute pentru tine însuti, secrete ascunse, intimitate, valori personale; lucruri sau prieteni la îndemâna, utile; (cu mâinile în buzunar) pasivitate, fuga de actiune, de responsabilitate, neputinta, asteparea unui ajutor din afara, sentiment de culpabilitate. .Baba : Visul acesta este un fel de buletin meteorologic: vremea va fi capricioasa, cu precipitatii. Prevesteste, totodata, belsug. mai ales baba moarta de vei visa, vreme rea inseamna, dar visul nu e rau, totusi, deoarece sunt semne de belsug. Artemidorus este de parere ca, in cazul in care un tanar ... "
Bagaj : A vedea sau a transporta bagaje īn vis se refera la problemele si lucrurile pe care le cari pe umerii tai ti care te impovareaza. Vei simti ca esti retinut de vechi emotii sau probleme. Alternativ, bagajul simbolizeaza identitatea ta. Daca visezi ca transporti bagaje, visul simbolizeaza multele ... "
Baiat : Dacă eşti femeie și visezi că eşti un băiat, atunci visul indică faptul că sunt în curs de dezvoltare aspectele masculine ale caracterului. Alternativ, visul poate arăta sentimentele tale pentru un băiat din viața reală, care este important și semnificativ pentru tine. Este posibil ... "
Baie : Se spune ca e de bine daca visezi ca faci baie, mai ales daca apa este placuta, adica nici prea calda, nici prea rece. Cele mai vechi explicatii date acestui vis spun ca de te vei visa facand o baie buna, la o petrecere vei merge. Baie prea fierbinte sau prea rece inseamna relatii proaste cu niste ... "
Bal : Ceva va va scoate din ritmul zilnic, din obisnuinte. Este posibila o boala trecatoare. Daca te vei visa participand la un bal mascat, in viata ta urmeaza necazuri. prevesteste o calatorie sau o boala de sezon; bal mascat - vei avea parte de suparare, apar nori in viata ta. A visa ca participi ... "
Balansoar : Celui care viseaza asa ceva i se recomanda sa aiba mai multa grija de sanatatea lui. Daca visezi ca tu sau cineva este atezat Óntr-un balansoar ... "
Balcon : A vedea ca esti pe un balcon se referă la dorința de a fi văzut și observat. Sunteți în căutarea de prestigiu și a unui statut mai înalt. Aceasta poate însemna, de asemenea, că sunteți pe drumul în sus pe scara socială. Dacă balcon este curat, atunci aceasta indică faptul că ... "
Balena : Este vorba despre o boala. Se va imbolnavi cel care viseaza sau cineva foarte apropiat acestuia. Dacă visezi o balenă ucigaşă, visul indică faptul că trebuie să fii mai sociabil sau mai vocal în legătură cu ceva. Vorbeşte deschis. Alternativ, visul simbolizează îndrumare spirituală. ...

Balerina : Sa visezi ca esti o balerină sugerează ca te misti printre obstacolele din viata ta fara efort. Te simți fără restricții. Este, de asemenea, un simbol al inocenței, fragilitatii și vulnerabilitatii. Alternativ, te poti simti incapabil să atingi idealurile de frumusete ale societății. Sa ... "
Balon : De vei visa un balon zburand intr-o zi luminoasa, linistita, vei avea un castig neasteptat. La fel de bine este si daca te visezi zburand cu un balon. Nu atat de bun este visul in care apar baloane ornamentale sau baloane pentru copii. Acestea prevestesc necazuri marunte, sacaitoare. A vedea ... "
Banca : A vedea o bancă în visul tău denotă dorintele tale pentru securitate financiară. Visul poate încerca sa te imbarbateze și că temerile tale de instabilitate financiară sunt nefondate. Sa visezi că jefuiesti o bancă înseamnă că iti cheltui prea multă energie și esti în pericol de ... "
Bandaj : Visul acesta prevesteste de rau, mai ales atunci cand te visezi purtand un bandaj. S-ar putea sa te imbolnavesti. Sa visezi ca ai bandaje indica nevoia ta de a te vindeca. Te poti simți ranit emoțional și încearci să-ti acoperi ranile sau durerea ta fata alții. Luați în considerare locul ... "
Bani : Iata un vis care spune multe. in general, banii vazuti in vis inseamna vorbe. De exemplu, de vei visa ca primesti bani, vorbe neplacute inseamna si s-ar putea sa si calatoresti. Dar visul are si alte semnificatii. De pilda, daca te vei visa avand bani, semn e ca viata iti va fi mai usoara. Rau ... "
Barba(mustati) : Vis frecvent si cu multe explicatii. Barba lunga de vei visa ca ai, putere si noroc inseamna, dar pentru asta trebuie sa muncesti mult. Cu barba alba de te vei visa, semn rau este: suparare, necazuri sufletesti, dar si probleme de sanatate. De te vei visa cu barba mica, rara, saracia te asteapta, ... "
Barbat : Barbat vazut in vis, semn rau este: tot ceea ce-ti doresti nu se va indeplini deocamdata. A vedea un barbat în visul tău denotă aspect al tau care este asertiv, rational, agresiv, și / sau competitiv. Poate că va trebui să incluzi aceste aspecte în propriul sine. Dacă barbatul iti este ... "
Barfa : A visa ca barfesti despre cineva avertizează asupra faptului ca o sa ranesti pe cineva, dacă continui pe cursul actual. Gândeste-te de două ori asupra acțiunilor tale și a consecințelor sale. Sa visezi ca cineva te barfeste înseamnă că veți avea unele probleme de familie. Sa visezi ... "
Bariera : Acest vis este un mesaj direct in privinta realitatii pe care o vei trai: urmeaza piedici in viata ta. A vedea o barieră în visul tău ... "
Barza : Si in vis barza are legatura cu cei mici, deci va fi vorba despre o nastere, un botez, oricum ceva placut. Cat despre cei din jurul tau, visul iti spune ca multi dintre ei sunt oameni pe care te poti baza. A visa că sunteți pe o barna indică faptul că există o situație care va necesită ... "
Basme,povesti : De te vei visa spunand povesti, afacerile tale nu vor fi profitabile. in schimb de te visezi spunand tu povesti, semn bun este, norocul iti va surade. A visa că citesti basme reprezintă mintea ta literara și noțiuni romantice. Alternativ, fabula indică faptul că există o lecție de ... "

Bataie : in general, visul cu bataie prevesteste de bine, mai ales atunci cand luptele sunt intre cei puternici, intre luptatori, boxeri sau intre armate. Visul cu bataie intre diverse persoane de rand prevesteste certuri in familie. De te vei visa pe tine batand alti oameni obisnuiti, neintelegeri cu cei ... "
Batran : Visele cu batrani sunt socotite nu prea bune. De vei vedea batrani in vis, s-ar putea sa faci o calatorie lunga si fara folos sau chiar sa te imbolnavesti. Vazuti in vis senini si frumosi, batranii pot insemna si o prevestire de viata lunga pentru tine. Dacă visezi o persoană în vârstă, ... "
Bautura : Se zice ca daca te visezi band, inseamna ca ai dusmani. De altfel, betia poate prevesti si o cearta . Visul acesta inseamna ceva de bine numai daca te visezi band bauturi scumpe. visul prevesteste lucruri bune numai daca te visezi band bauturi scumpe; daca bei, in vis, se zice ca ai dusmani. Sa ... "
Benzinarie : Sa visezi ca esti la o benzinarie indică o nevoie de a te reenergiza și de a te revitaliza. Ai putea avea un nivel scăzut de energie și trebuie să iti aloci suficient timp pentru realimentare. Visul reprezintă, de asemenea, capacitatea ta de a transforma resursele externe și de a le folosi ... "
Berbec : Vis ce prevesteste o calatorie. Rezultatul calatoriei depinde de atitudinea berbecului. Un berbec agresiv va anunta o calatorie cu paguba, in timp ce un berbec pasnic va insemna o calatorie usoara si cu profit. visul prevesteste calatorii usoare si cu folos. Rezultatul calatoriei depinde de ... "
Biblie : A vedea sau a citi Biblia in vis simbolizeaza adevarul, credinta, inspirația și cunoștințe. Esti in cautarea unei metode de a te incuraja pe tine insuti. Biblia se poate referi, de asemenea, la sistemul de convingeri fundamentale. Poate că ai nevoie sa apelezi mai mult la Biblie. A cumpăra ... "
Biblioteca : Dacă visezi că eşti într-o bibliotecă, visul semnifică o căutare a ta pentru cunoaștere și o foame pentru idei. Ar putea fi încercarea de a căuta noi înțelesuri despre viață. Ai nevoie de a studia și a evalua situația ta înainte de a lua măsuri. Dacă biblioteca este ... "
Bicicleta : Sa visezi ca mergi pe bicicleta semnifică dorințele tale de a atinge un echilibru în viața ta. Ai nevoie să echilibrezi munca și plăcerea, în scopul de a reuși în activitatile actuale. Dacă ai dificultăți, in vis, in a merge pe bicicleta, atunci el sugerează că te confrunți cu ... "
Bijuterii : Dacă visezi că vezi sau porţi bijuterii, visul semnifică percepţia valorii tale sau a altora pe care îi admiri și prețuiesti. Visul simbolizează de asemenea plăcerea, bogăția, ambiția și protecția spirituală. Dacă visezi că găseşti bijuterii, visul semnifică o urcare rapidă ... "
Bir,impozit : Semn ca vei avea treaba cu autoritatile. Nu se stie daca e de bine sau de rau, dar va trebui sa ai de-a face cu oficialitatile. semn ca vei avea ... "
Birou : A vedea sau a sta la birou in vis sugereaza ca evaluezi și cântăresti problemele tale. Acesta este un indicator de auto-explorare și descoperire. Dacă sunteți la biroul altcuiva, atunci ea simbolizează o lipsă de încredere în propriile abilități. Sa visezi ca biroul tau este ... "
Biserica : Lucrurile sfinte vazute in vis prevestesc aproape intotdeauna de bine. De exemplu, de vei visa o biserica mare, frumoasa, vei avea o stare sufleteasca buna, iti va fi bine din punct de vedere al sentimentelor. Biserica in care te rogi inseamna sfarsitul necazurilor tale. De te vei visa zidind ... "
Blugi : Dacă visezi că porţi blugi , înseamnă o reflectare a propriei stări și nu are nici o semnificație specială. Dacă în vis se pune un accent special pe blugi înseamnă că trebuie să adopţi o abordare mai relaxată în anumite situații. Dacă porţi sau cumperi blugi de firmă, atunci ... "

Bogat : Nu e bine daca te visezi bogat - te vei imbolnavi. Bogatiile mari vazute in vis iti vor prevesti aproape intotdeauna saracie. Se spune ca oamenii foarte buni la suflet si cu frica lui Dumnezeu vor avea parte de bogatie si in viata reala, daca vor vedea in vis bogatii, averi. bogat de te vei ... "
Bolnav : Apar niste tentatii in viata ta. Visul iti spune ca trebuie sa te feresti de ele. Visul in care esti bolnav mai poate insemna ca prietenul, partenerul cu care pui la cale afaceri nu prea este loial, nu prea este credincios si serios. Necazurile te vor ocoli daca visezi ca un prieten de-al tau s-a ... "
Botez : A vedea un copil care e botezat în visul tău reprezintă reînnoire, un nou mod de a fi, o nouă atitudine față de viață, sau o nouă abordare față de alții. Sa visezi ca esti botezat sugerează că păcatele voastre și gândurile necurate sunt spălate. Poate că vă simțiți vinovat ... "
Bou : Acest vis are fel de fel de explicatii. Pentru romani, boul insemna in trecut casa de om gospodar, avutie. Este, deci, normal ca visul in care apare acest animal bun de munca sa prevesteasca rodnicie, afaceri bune. Boi grasi de vei vedea in vis, asteapta-te la o perioada foarte buna pentru tine. ... "
Brad : Cu cat bradul e mai inalt, cu atat norocul tau in dragoste va fi mai mare. A vedea un brad de Craciun in visul tau simbolizeaza sărbători de familie, adunări și relațiile familiale. Este posibil să ai unele stari de anxietate și de stres în viața ta familie. Aceasta înseamnă, de ... "
Branza : Visul in care apare acest produs alimentar atat de cunoscut nu este bun. Urmeaza sa te confrunti cu o paguba. S-ar putea sa fii inselat, tepuit. ... "
Broasca : Este visul cu explicatii foarte diferite, in traditia de la Dunare, visul in care apare o broasca sau in care vezi mai multe broaste prevesteste copii buni si sanatosi, in timp ce pentru locuitorii din zonele montane visul cu broaste poate insemna vizita sau mostenire. De exemplu, broasca sarind ... "
Bube : Acest vis este considerat foarte bun. inseamna castig de bani, avere. Vi se recomanda sa jucati la loto, daca visati asa ceva. de te vei visa cu ... "
Bucatarie : Dacă visezi o bucătărie, visul semnifică nevoia de căldură, de hrană spirituală şi vindecare. Visul poate fi, de asemenea, un simbol al mamei cultivate sau felul în care eşti pentru cei dragi. Alternativ bucătărie reprezintă o transformare. Ceva nou sau schimbarea vieţii este pe cale ... "
Bucurie : Dacă visezi că eşti vesel, bucuros, visul semnifică armonie între prieteni şi cei dragi. Visul este o reflectare a stării reale de spirit si ... "
Bufnita : in filosofie, bufnita este simbolul intelepciunii. In traditia populara bufnita trezeste spaima, temeri de moarte. Vazuta in vise, bufnita prevesteste spor in afaceri, dar si o posibila paguba. In orice caz, paguba nu se va produce neaparat. A vedea o bufnita in visul tau simbolizeaza ... "
Bunici : A-ti vedea bunicul in visul tau simbolizeaza traditie, protecție, înțelepciune și un caracter grijuliu. Ia în considerare calitățile și caracteristicile care există la bunicul tau. A vedea bunica în vis reprezintă sentimente de protecție și iubire necondiționată. Ia în considerare ... "
Burta : De vei visa o femeie gravida, ti se va indeplini o dorinta. Femeia gravida vazuta in vis mai prevesteste si reusita in afaceri. De te vei visa cu burta mare, semn e ca vei avea de-a face cu justitia. A-ti vedea burta în vis indică faptul că preiei si integrezi ideile si sentimentele tale din ... "
Busola : Visul acesta iti arata ca ai niste temeri, ca exista ceva care te preocupa, care te ingrijoreaza. A vedea o busolă în visul tău este o ... "
Butoi : Ce-ar putea prevesti visul cu butoi daca nu veselie, voie buna? Pe deasupra, sar putea sa primesti si o veste placuta vis prevestitor de veselie, de bucurie, de bine; o veste pe placul tau s-ar putea sa fie pe drum. Ce-ar putea prevesti visul cu butoi daca nu veselie, voie buna ? In plus, s-ar ... "
Buze : Visul acesta este bun. inseamna ca ai fel de fel de pofte ce ti s-ar putea indeplini. Multa vreme de aici inainte nu vei avea dificultati de nici un fel. Buze rosii de vei vedea in vis inseamna ca in viata reala te vei bucura de pretuirea celor din jur si-ti vor veni si niste vesti bune. Dacă ...

Interpretarea viselorAlege prima litera a simbolului din vis