Interpretare vise cu Dinti


     Majoritatea viselor cu dinti implica lipsa, carierea, caderea dintilor, fiind in categoria cosmarelor. Adultii viseaza deobicei caderea dintilor dat fiind legatura dintre imbatranire si deteriorea dintilor, reprezinta de fapt frica de batranete pe care o au toti oamenii.
      Dinti cariati in vis are o interpretare a deteriorarii imaginii personale, o anxietate fata de cum sunteti priviti de ceilalti. De asemenea lipsa dintilor indica o neincredere in fortele proprii, teama de problemele zilnice.
      Caderea dintilor este legata si de un nivel de stres ridicat in viata reala pe care incerci sa-l rezolvi si nu ai succes. Daca ai probleme grave cu dintii in realitate, nu ar trebui sa dai o interpretare acestui vis, poate fi influentat de starea fizica proprie.

     Chiar si in vis, dintii dau indicatii despre starea de sanatate. De aceea, daca te vei visa cu dinti frumosi, sanatosi, inseamna ca starea ta de sanatate este buna. Culmea este ca si aspectele neplacute ale dintilor, vazute in vis, au explicatii pozitive. Dinti stricati, dinti in paragina inseamna, de exemplu, sfarsitul necazurilor si spor in munca. Iar de vei visa ca iti cad dintii, un castig vei avea. Dintii de aur sau de argint vazuti in vis prevestesc bogatie. Dintii lungi prevestesc stare sufleteasca noroasa, iar dintii de sticla (un vis foarte rar!) prevestesc tot ce e mai rau, boala si chiar moarte. De vei visa ca te dor dintii sau ca iti scoti dinti, bine nu va fi, vei fi implicat in niste chestiuni imorale, in niste relatii discutabile. Dacă visezi că ai dinţii stricaţi sau în descompunere visul indică faptul că ai spus ceva ce nu ar fi trebuit. Este posibil să fi rostit câteva cuvinte false sau greşite, iar aceste cuvinte se întorc să te bântuie.
Dacă visezi că dinţii strălucesc visul semnifică fericire și dorințe împlinite. Dacă visezi că te speli pe dinți visul se referă la nivelul de încredere, luptele tale și agresivitatea ta. Ai nevoie să fii atent la tine și propriul interes. Poate că simți că poziția ta este șubredă. Dacă visezi că ţi-au căzut dinţii și că încerci să îi pui la loc înapoi în gură visul semnifică o lipsă de încredere în tine și jenă. Ți-e frică să nu afle alții de micile tale defecte. Dacă ai acționat calm în visul tău, atunci visul poate indica cum poţi face faţă cel mai bine oricărei situații. Eşti în stare să te ridici deasupra împrejurărilor nefavorabile dinti frumosi de vei visa, sanatate foarte buna inseamna; dinti urati, stricati, de vei visa - semn ca dificultatile, ca necazurile tale sunt pe terminate si ca vei avea spor in munca; de visezi ca iti cad dintii, castig se anunta; dinti de aur sau de argint, bogatie inseamna; dinti lungi - intristare; dinti de sticla de vei visa ca ai - semn foarte rau, boala si moarte prevestesc. Dictionarul de vise are o serie intreaga de explicatii privind visele care au, in pozitie centrala, dintii. Astfel, Artemidorus considera gura ca fiiiid o casa in care locatari sunt dintii. Dintii de sus reprezinta cei mai importanti membri ai casei, iar cei de jos membrii mai putin importanti, cum ar fi, de pilda, copiii. Dintii din treapta reprezinta barbatii, iar cei din stanga gurii - femeile. In ceea ce priveste varstele, dintii din fata reprezinta tinerii din casa, caninii inseamna persoanele de varsta mijlocie, in timp ce molarii sunt semnul persoanelor varstnice. Caderea unui dinte sau a mai multora inseamna, in dictionarul de vise, o pierdere, inclusiv a unei slujbe, a unei pozitii importante in societate. Se spune ca daca un datornic va visa ca ii cade un dinte, inseamna ca isi va plati datoria.

Dictionar de viseAlege prima litera a simbolului din vis